Drinkbare restaurants

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 06 sep. 2009, 00:00 (Bijwerken: 13 aug. 2013, 13:51)
Drinkbare restaurants
In Brussel rijmt, net zoals elders, gastronomie met wijnen. BrusselsLife neemt u mee om de Brusselse kelders te ontdekken: de duurste, de grootste, de origineelste, de mooiste,... Niemand ontsnapt eraan!

In de melkweg van sterren en voormalige sterren maakt de kelder deel uit van het decor, maar dat decor varieert steeds weer. In de buurt van het Rouppeplein hebben de vier generaties van Comme Chez Soi hun kelder zien groeien. Die bevat nu 42.000, voornamelijk Franse, flessen, die niet steeds betaalbaar zijn… Sea Grill heeft de kaart van het eclectisme getrokken aan heel schappelijke prijzen: kleine appellations en onbekende strekenliggen er naast de grootste referenties. Verder hebben ook Villa Lorraine, Truffe Noire et Ecailler du Palais Royal mooie en klassieke wijnkaarten.

Bij Lola op de Zavel, groeit de kelder dagelijks. Een selectie van de schatten kunt u bewonderen in de vitrine in de buurt van de vestiaire. Bij Foudres in Elsene vindt u een eerlijke kaart, te proeven onder het wakende oog van de tonnen met daarin het kostbare vocht dat u er misschien binnen enkel jaren zult kunnen drinken.

Nieuwe Wereld

U houdt ervan of u houdt er niet van, Belga Queen heeft minimaal twee verdiensten: het stelt een geografisch heel uitgestrekte wijnkaart voor en promoot de Belgische wijnmakers en eigenaars.

Notos heeft de Griekse keuken kunnen ontdoen van haar stereotypes en heeft de Griekse wijn op de kaart geplaatst. Italiaanse wijnen zijn niet echt wereldwijnen, maar ze kunnen rekenen op enkele ambassadeurs in Brussel, waaronder San Daniele, Senza Nome en Bocconi.

Tot slot vermelden we Brigittines, een zeldzame Brusselse restaurants die een huiswijn voorstellen. Een originele benadering... Frédéric Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]