Een Brusselaar "chef van het jaar" van de Gault & Millau 2019 winnaars!

Geschreven door Maxime de Kerchove - 06 nov. 2018, 12:34 (Bijwerken: 16 apr. 2019, 16:58)
Een Brusselaar "chef van het jaar" van de Gault & Millau 2019 winnaars!
De gastronomische gids Gault & Millau onthulde gisteren op een record 16e editie de restaurants winnaars van het jaar in België en Luxemburg!

De beroemde culinaire gids Gault & Millau onthulde gisteren zijn 16e editie van de beste etablissementen om te eten in het vlakke land en Luxemburg. Een editie die verslagen brak: meer dan 1.400 restaurants onder de vork (hoofd) Caudine anonieme inspecteurs, meer dan 240 adressen in de gids (absoluut record) vermeld verstreken, meer dan 1.200 gasten aanwezig bij de prijsuitreiking aan winnaars.  

En het is in Brussel dat we de meeste tabellen tellen die opgemerkt worden door het kleine gele boek: 28 nieuwe adressen voor 198 etablissementen.

Het is een Brusselse, die de leider van het jaar wordt voor de editie 2019: David Martin, het hoofd van de brouwerij "Vrede" in Anderlecht. Meer dan een kok, hij is echt een persoonlijkheid, "een man van ervaring die creatief en gedurfd kan zijn. Zijn inspiratie komt uit de Franse, Belgische en Japanse keuken. Deze intelligente en ondernemende leider heeft aangeboden bij La Paix een nieuwe identiteit, terwijl met veel respect voor het verleden ", aldus het schrijven van de gids.  

Baskische van oorsprong maar Brussel van adoptie, deze kok locavore kwam al 25 jaar geleden bij ons aan. Gegeven door vele prachtige Franse en Belgische adressen, staat hij de afgelopen tien jaar aan het hoofd van de brouwerij "La Paix" van Anderlecht. Familierestaurant van zijn vrouw, slaagde hij erin om het briljant omleiden naar de gastronomische.  

Andere gastronomische restaurants van de vraag van de gids kapitaal "La Canne en Ville" (een van de ontdekkingen van het jaar), "The Turning Point" (prijs-plezier van het jaar), "humus x Hortense" (meesterwerk groenten van het jaar: Nicolas Decloedt) en "Bruneau" (Maxime Maziers, jonge chef-kok gehonoreerd). Het hoofd Brussel culinaire ploeg blijft précarré van "praline" Christophe Hardiquest (19,5 / 20) en de "Sea Grill" Yves Mattagne (18,5 / 20).

Een andere categorie van Gault & Millau begroet een ander bekend adres in Brussel, de POP-notebook. Het is gespecialiseerd in fast food en street food, maar altijd met kwaliteit op het rendez-vous. Een van de drie winnaars van dit jaar is "My Tannour" in Elsene en zijn heerlijke gegrild vlees. We kunnen ook de brouwerij Bozar zien, nieuw in het topgastro.  

Op de lijst enkele goede adressen in Brabant, niet ver van de hoofdstad: "Sir Kwinten" in Lennik (sommelier van het jaar), "Brasserie Julie" in Dilbeek (brouwerij van het jaar) en "Alain Bianchin" in Overijse die maakt zijn aankomst in de gids.  

De editie 2019 van de gids is deze week beschikbaar voor een bescheiden bedrag van 29 euro. Het is ook mogelijk om het online te bestellen in de site shop.  

Foto's en bronnen: Gault & Millau Belux.
 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]