Een leuk idee om uit te gaan voor de vakantie

Culturele Plaatsen
Geschreven door Aureline Maillard - 29 okt. 2018, 09:35 (Bijwerken: 06 nov. 2018, 09:59)
Een leuk idee om uit te gaan voor de vakantie
Voor academici en nieuwsgierigen! Het Huis van de Europese geschiedenis neemt bezoekers mee op een reis door de geschiedenis !

Het museum, een mooi gerenoveerd Art Deco gebouw, gelegen in het groene Park Leopold, is de perfecte plaats om een reis te maken door eeuwen van Europese geschiedenis. Met de hulp van een multimedia tablet, zal je objecten kunnen zien, horen en aanraken die afkomstig zijn uit meer dan 300 collecties in Europa. In de permanente tentoonstelling staat de geschiedenis van het continent in de negentiende en twintigste eeuw centraal, met speciale aandacht voor de geschiedenis van de Europese integratie. Het museum biedt een uniek pan-Europees perspectief dat je aanmoedigt kritisch te reflecteren over het Europees verleden.

 

Het bezoek duurt ongeveer 90 minuten. 

 

Op avontuur met het hele gezin

Voor families biedt het museum tal van vermakelijke en interactieve mogelijkheden. Onder leiding van prinses Europa en haar broer Cadmus ontdekken kinderen tussen 6 en 10 jaar het museum dankzij speciale ontdekkingsruimten die het mogelijk maken om de Europese geschiedenis op een speelse manier te ontdekken. Het museumbezoek wordt zo een spannend avontuur!

 

Bij aankomst ontvang je een rugzak, een tijdreizigerspaspoort en een activiteitenboekje en ben je klaar voor jouw tijdreis in het museum. In de rugzak zitten allerlei spullen die je helpen om de tijdreis tot een goed einde te brengen. Zo heb je een hoed die je beschermt tijdens de reis en een loep om objecten van dichtbij te onderzoeken.

 

Tijdens de tijdreis ruik, voel en beleef je de Europese geschiedenis op verschillende manieren. Zo beland je in een reisbureau uit de jaren 60 waar je kunt ontdekken hoe je grootouders vroeger op vakantie gingen en waar je een reis kunt boeken. Waar zou jij zelf naar toe willen? Kies je bestemming en ga op reis in een oude auto zoals je opa vroeger reed. Is dat heel anders dan nu, denk je?

 

Na je reis kun je je ook nog in het museum verkleden. Je kunt uit zes verschillende personen kiezen. Bekijk jij de aarde liever vanaf een grote afstand? Word dan voor heel even een echte astronaut. Of help je liever mensen in nood? Dan is de verpleegster uit de Tweede Wereldoorlog misschien iets voor jou. Daarna kun je op de foto met op de achtergrond een historisch tafereel. Hierdoor lijkt het net echt!

 

Voorspel de toekomst

En je reist natuurlijk niet alleen terug naar het verleden, maar ook naar de toekomst. Want vroeger fantaseerde men ook al over hoe de uitkomst eruit zou zien. Denk jij daar ook wel eens over na? Kom dan naar het museum en teken hoe robots onze toekomst zullen veranderen. Hang vervolgens jouw tekening op in het museum en voorspel zo de toekomst.

 

Op woensdagen en in het weekend zijn er museumdocenten aanwezig die de verschillende ruimtes in het museum faciliteren. Deze extra aangeboden activiteiten vinden plaats op:

Woensdagen: 14.00u - 17.00u

Weekend: 10.30u - 11.30u & 14.00u - 17.00u

De toegang daarvoor is ook gratis. Reserveren is niet nodig.


Praktische informatie over het museum:

De hele week geopend, toegang gratis, tablets beschikbaar in de 24 EU talen, groepen van 10 personen of meer moeten enkele weken op voorhand boeken, duur van het bezoek: 90min.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]