Een zonnebril, meer dan een modeaccessoire

Brillen en opticiens
Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 20 feb. 2012, 00:00 (Bijwerken: 04 mei 2020, 12:55)
Een zonnebril, meer dan een modeaccessoire
Als bij de eerste zonnestralen de Ray Ban weer in de straten verschijnt...

It would be wrong to consider them only as the latest accessory for the fashionista or the countertop playboy. BrusselsLife.be will try to guide you t...

Moet je dit niet beschouwen als het nieuwste accessoire van de fashionista of playboy. BrusselsLife.be gidst je naar het juiste compromis tussen mode, look en gezondheid.

Zonnebril, modeaccessoire

De tendens van de laatste zomers is duidelijk: men verandert van zonnebril zoals van hemd. Ook al moet een zonnebril in de eerste plaats beschermen, het is mettertijd en must geworden om in te zijn. Men heeft verschillende brillen om te dragen naargelang de stemming en kledij zonder de bescherming van de ogen te vergeten. Bij het kiezen van een montuur moet je, net zoals bij het kiezen van een klassieke bril, rekening houden met enkele regels waaraan ook visagisten zich houden. Verlies niet uit het oog dat, zoals bij elk accessoire, een zonnebril de gedroomde gelegenheid is om uiting te geven aan je persoonlijkheid.

Zonnebril, beschermingsmiddel

Eerst de kinderen! Hun ogen zijn nog gevoeliger dan de jouwe. Dubbel voorzichtig zijn dus! Kies eenmodel dat goed op de neus blijft zitten, voorzie eventueel een speciale elastiek om het montuur op zijn plaats te houden en denk aan een laterale bescherming voor de ogen. Tijdens de vakantie is een zonnebril meer dan ooit een modeaccessoire. Maar het is vooral tijdens die vakantie dat een zonnebril moet beschermen. Ga dus na of je toekomstige montuur voldoet aan de CE-normen. En voor een verblijf in de sneeuw moet je nog voorzichtiger zijn. Sneeuw reflecteert 85% van de UV-stralen. En die stralen nemen toe naarmate je je hoger bevindt. Laat een bergvakantie dus samengaan met een goede bescherming.

Aarzel niet om, als je portefeuille het toelaat, te kiezen voor gepolariseerde glazen die weerkaatsing (en dus verblinding) tegengaan en voor glazen die het blauwe licht filteren. Dit laatste is minder bekend dan UV-stralen, maar het is ook een bron van veroudering van het netvlies.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]