TOP
Advertisement

Enkele Brusselse musea

Baudouin Van Humbeeck.

01 Mar 2012, 05:03 Last Updated: 09 Apr 2018, 08:04

In een cultureel zo rijke stad als Brussel is het niet steeds eenvoudig om een keuze te maken tussen de honderden musea die u kan bezoeken. Enkele tips voor onze lezers.

Uiteraard kunnen we beginnen met de grote klassiekers in de museumwereld : de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België stellen indrukwekkende stukken tentoon voor wie, zelfs maar een beetje, geïnteresseerd is in de grote schilderijen. In hetzelfde genre is er het Museum voor Schone Kunsten in Elsene en het Charlier Museum in Sint-Joost-ten-Node. Wat betreft muziek, is het(MIM) een bezoekje. Wie interesse heeft in architectuur, bezoekt best het Horta Museum.

Liefhebbers van streekproducten

Ook Belgen of wie van onze streekproducten houdt, zullen niet ontgoocheld zijn. Van het Geuzemuseum (Anderlecht) tot dat van het bier (Schaarbeek) of het witloof (Evere), van Belgisch stripcentrum (Bruxelles) tot het Trammuseum (Sint-Lambrechts-Woluwe) via het Theater Toone, er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de al dan niet belangrijke aspecten van het Belgische en Brusselse patrimonium te ontdekken. Ook nog het vermelden waard is het Museum van de Stad Brussel met een grote collectie kostuums van Manneken Pis, en het BELvue museum dat toegang geeft tot archeologische overblijfselen onder Coudenberg.

Anekdotisch

Verkiest u eerder kleine anekdotes? Heel goed! Neem eens een kijkje bij Clockarium (Schaarbeek). Dit museum heeft een vaste collectie uurwerken. Of in het Petit musée du nichoir et de la mangeoire (Vorst). Of nog het Liftenmuseum (Sint-Gillis).

Te gericht?

Nochtans is er geen tekort aan interesse. U wordt op nog andere plaatsen verwacht: Autoworld (Cinquantenaire), het Koninklijk Museum voor Midden- met zijn verbluffende collecties (Tervuren), het Museum voor Natuurwetenschappen met zijn dinosaurussen van Bernissart en zijn ludieke en educatieve tentoonstellingen (Elsene), het Koninklijk Legermuseum dat een facelift heeft ondergaan (Cinquantenaire), of het Filmmuseum in Brussel. Matthieu Lethé

Culturele Plaatsen Musea