Enkele Brusselse musea

Geschreven door Baudouin Van Humbeeck - 28 feb. 2007, 00:00 (Bijwerken: 11 mrt. 2022, 09:36)
Enkele Brusselse musea
In een cultureel zo rijke stad als Brussel is het niet steeds eenvoudig om een keuze te maken tussen de honderden musea die u kan bezoeken. Enkele tips voor onze lezers.

Uiteraard kunnen we beginnen met de grote klassiekers in de museumwereld : de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België stellen indrukwekkende stukken tentoon voor wie, zelfs maar een beetje, geïnteresseerd is in de grote schilderijen. In hetzelfde genre is er het Museum voor Schone Kunsten in Elsene en het Charlier Museum in Sint-Joost-ten-Node. Wat betreft muziek, is het(MIM) een bezoekje. Wie interesse heeft in architectuur, bezoekt best het Horta Museum.

Liefhebbers van streekproducten

Ook Belgen of wie van onze streekproducten houdt, zullen niet ontgoocheld zijn. Van het Geuzemuseum (Anderlecht) tot dat van het bier (Schaarbeek) of het witloof (Evere), van Belgisch stripcentrum (Bruxelles) tot het Trammuseum (Sint-Lambrechts-Woluwe) via het Theater Toone, er zijn ontzettend veel mogelijkheden om de al dan niet belangrijke aspecten van het Belgische en Brusselse patrimonium te ontdekken. Ook nog het vermelden waard is het Museum van de Stad Brussel met een grote collectie kostuums van Manneken Pis, en het BELvue museum dat toegang geeft tot archeologische overblijfselen onder Coudenberg.

Anekdotisch

Verkiest u eerder kleine anekdotes? Heel goed! Neem eens een kijkje bij Clockarium (Schaarbeek). Dit museum heeft een vaste collectie uurwerken. Of in het Petit musée du nichoir et de la mangeoire (Vorst). Of nog het Liftenmuseum (Sint-Gillis).

Te gericht?

Nochtans is er geen tekort aan interesse. U wordt op nog andere plaatsen verwacht: Autoworld (Cinquantenaire), het Koninklijk Museum voor Midden- met zijn verbluffende collecties (Tervuren), het Museum voor Natuurwetenschappen met zijn dinosaurussen van Bernissart en zijn ludieke en educatieve tentoonstellingen (Elsene), het Koninklijk Legermuseum dat een facelift heeft ondergaan (Cinquantenaire), of het Filmmuseum in Brussel. Matthieu Lethé

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]