TOP

Enkele goede gezondheidsreflexen

Rédaction BrusselsLife.be.

01 Jul 2011, 05:07 Last Updated: 10 Jul 2017, 15:07

U heeft het moeilijk om van de gevolgen van overdaad af te geraken... Geen paniek, het volstaat om enkele goede voedingstips te volgen en alles is terug bij het oude.

De gouden voedingsregel is dat u nooit een maaltijd en zeker niet het ontbijt mag overslaan. Geef de voorkeur aan granen en vezels en vervang uw gewoonlijke witte boterham door een sneetje volkoren of multigranen brood. Drink een glas vers sinaasappelsap en aarzel niet om een magere yoghurt te eten.

Middag

Eet 's middags als het mogelijk is (indien niet, wissel met de avondmaaltijd) een warme, uitgebalanceerde maaltijd. Beperk de inname van zetmeel tot de helft van wat u gewoon bent. Kies voor wit vlees (kalkoen, kalf, kip,...), gegrilde of gestoomde vis en verdubbel de hoeveelheid groenten (vers of gekookt).

Tracht uzelf niet vol te proppen met fruit als dessert. De suikers van fruit onmiddellijk na een maaltijd worden enkel in de darm verteerd en als ze hun beurt moeten afwachten, gisten ze. Eet wel een of twee stukken fruit als tussendoortje rond 16 u.

Avondmaaltijd

Eet 's avonds een slaatje of een grote kom soep om uw vitaminevoorraad aan te vullen. Voeg hier heel veel water aan toe (1,5 tot 2 liter per dag) en na enkele dagen ziet u al het resultaat. U zal niet vermoeid zijn omdat u steeds energie geeft aan uw lichaam. Door meer fruit en groenten te eten en door voornamelijk water te drinken krijgt u een gezondere huid.

Zoek, om in vorm te blijven, een sportieve activiteit die u graag doet (2 tot 3 uren per week). Neem de trap in de plaats van de lift, stap een bushalte eerder af en stap een eindje. En als het eens niet lukt, praat uzelf geen schuldgevoel aan. Stéphanie Guillaume

Medische centra Medische centra Gezondheid en medisch