TOP

Vermijd files als u naar huis rijdt

Rédaction BrusselsLife.be.

05 Dec 2010, 05:12 Last Updated: 13 Jul 2017, 09:07

Enige tijd geleden visualiseerde het Vlaams Verkeerscentrum (equivalent van het Waalse centre Perex) voor automobilisten de verkeersstroom op de grote autowegen en de ring rond Antwerpen. Vandaag kan ook wie naar Brussel rijdt van deze diensten gebruikmaken via de website van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het systeem is eenvoudig en praktisch. Het laat toe een actueel beeld te krijgen van veertien strategische punten op de Brusselse ring, zoals de verkeerswisselaars van Groot-Bijgaarden, Zaventem en Sint-Stevens-Woluwe, van het Leonardkruispunt, het kruispunt van Machelen of van de grote verkeersknooppunten zoals Sterebeek, Wemmel, Overijse, Machelen, Meise, Ternat, Wezembeek-Oppem, Vilvoorde en Grimbergen. Het voordeel van dit systeem is dat het actuele informatie biedt.

Verder vindt u op de website ook gedetailleerde verkeersinformatie. Bij een file kan u nagaan wat de reden hiervoor is (werken, een ongeval, een panne), u een idee vormen van de duur van de opstopping en uw weg wijzigen vooraleer in uw wagen te stappen.

Fietsen