Fix my street, voor problemen op de openbare weg

Geschreven door Olivia Regout - 11 apr. 2013, 00:00 (Bijwerken: 22 feb. 2022, 09:46)
Fix my street, voor problemen op de openbare weg
Signaleer de problemen met de straat aan het openbaar bestuur! Dat is mogelijk dankzij het platform «Fix My Street».

Een kuil in de weg? Een krakkemikkig pad? Kapotte signalisatie? In elke klikken kan je een probleem met de straat doorgeven aan je gemeente en de evolutie van de opvolging volgen.

 

Het initiatief werd genomen door Minister Brigitte Grouwels naar het voorbeeld van Groot-Brittannië en elders. Negen Brusselse gemeentes hebben hun deelname aan het project toegezegd. In Oudergem, Sint-Agatha-Berchem, Brussel-Stad, Evere, Elsene, Koekelberg, Sint-Gilles, Schaarbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe kan je binnenkort communiceren via Fix My street.

Wat signaleren op Fix my street

Als je in je wijk rondwandelt en je defecten aan de straat opmerkt, dan is het aan jou om in actie te schieten! Kuilen in de weg, krakkemikkige paden, beschadigde trottoirs, markeringen in slechte staat, slecht gemarkeerde fietspaden, beschadigde deklagen... dergelijke problemen kan je signaleren op «Fix My street».

De evolutie volgen

Eens een incident is gesignaleerd, kan je bij «Fix My Street» de evolutie van het probleem volgen. De administratie van de gemeente informeert je over de vooruitgang van het beheer van de gebreken.

Een website en een mobiele applicatie

Je kan met «Fix My Street» communiceren via de website en via de applicatie voor Smartphone en Android, ontwikkeld door het CIBG (Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest). Waar je ook bent, je kan je ontdekkingen meedelen. De enige voorwaarde is dat je een account aanmaakt en vooraf inlogt.

Sinds eind april is het platform toegankelijk. Je kan ook ongemakken uit je wijk signaleren via een andere gelijkaardige applicatie: Betterstreet. Die is voornamelijk gericht op onfatsoenlijkheden en praktische problemen in de straat. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]