Fonteinen met drinkbaar water in Brussel

Geschreven door Donatienne de Vleeschauwer - 18 jul. 2013, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:26)
Fonteinen met drinkbaar water in Brussel
Je bent er waarschijnlijk al tien keer langsgelopen zonder te beseffen dat het een bron met drinkbaar water is, voor iedereen toegankelijk. De Vijfhoek telt dertig openbare fonteinen en er zijn er ook heel wat in de omliggende gemeenten.

Om je pastis aan te lengen met water of om je te hydrateren tijdens je wandeling of lange uren shoppen, de Brusselse straten verbergen plaatsen met drinkbaar water om de keel te smeren.

Iedereen kan gebruik maken van deze fonteinen, maar ze zijn er voornamelijk om daklozen of zwakkeren gratis toegang te geven tot drinkbaar water, een essentiële en onmisbare bron voor ons allen.

Drinkbaar water in het centrum

Vrees niet voor uitdroging als je in de stad rondwandelt. Van de Beurs tot het IJzerplein, via het Brouckèreplein, de Nieuwstraat, de Lombardstraat en heel wat andere hoekjes, je vindt zonder twijfel een bron om je fles met water te vullen.

Sportievelingen en wandelaars

Doorkruis tijdens je zondagse jogging de wegen in de parken rustig. Je kan je dorst in bijna elk park van de hoofdstad lessen zonder een fles water te moeten meesleuren: in het Warandepark, het Egmontpark, het Woluwepark, het Fontainaspark, het Scheutbospark, het Liedekerkepark…

Het Ter Kamerenbos telt niet minder dan zes bronnen met drinkbaar water, verdeeld rond de vijver, op de Gespanhoek en de Chemin du Croquet…

Bron met bruisend water

In de schaduw van de Sint-Goedele en Sint-Michiels Kathedraal staat sinds begin 2013 een bijzondere gratis fontein. Behalve gratis water te verschaffen, kan je er kiezen tussen water op kamertemperatuur, gekoeld water en bruisend water.

Dit Huis van het Water is 365 dagen per jaar toegankelijk van 8.00u tot 22.00u.

Bron: http://babelleir.be/article-317-Points_deau_publique_potable_a_Bruxelles-fr.html

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]