Food trucks in de Brusselse straten

Geschreven door Olivia Regout - 09 okt. 2013, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:27)
Food trucks in de Brusselse straten
Food trucks zijn populair! Er rijden er steeds meer door de Brusselse straten met hun gerechtjes. Ze parkeren bij jou in de buurt en hebben het met jou over het weer terwijl ze hun specialiteiten bereiden. Hun geheim? Heerlijke gerechtjes met gezonde bioproducten die de toeschouwers weten te verleiden.

BrusselsLife bezocht voor jou de food trucks in de hoofdstad om je te helpen een snack te kiezen.

Keep on Toasting

Keep on Toasting is een van de oudste Brusselse food trucks. Om tegemoet te komen aan de vraag van de klanten, zijn de recepten aangepast aan de seizoensproducten.

Specialiteit? De verbeterde croque-monsieur, bereid met twee sneden bio speltbrood. De kaart wijzigt maandelijks.

Prijs? 5€. Opgelet, enkel met bankkaart betalen.


Waar en hoe te vinden? De truck staat elke dag op een andere plaats in Brussel. Je kan hem volgen via geolocation en va de sociale netwerken (Facebook, Twitter, Foursquare). Keep on Toasting komt ook ter plaatse voor je privé of publieke evenementen.

El Camion

El Camion is een voormalig tandartsenkabinet dat sinds 2007 de honger stilt.

Specialiteit? De Belgische brasseriekeuken met lokale producten: balletjes, sandwich met zwarte pens, wrongel met radijsjes…

Prijs? Tussen 7€ en 9€. 


Waar en hoe te vinden? El Camion verwacht je 's maandags op de markt op het Van Meenenplein in Sint-Gillis en op donderdag op de markt van Vorst, Albertplein. Volg de standplaatsen op Facebook!

Le Petit Nuage

Le Petit Nuage is een van de nieuwkomers in de wereld van de Brusselse food trucks en heeft al wat successen geboekt. Hij valt op door het vervoermiddel op twee wielen en zonder motor.

Specialiteit? Tijdens de zomer heerlijke bio-ijsjes en tijdens de winter hartige en zoete wafels op een stokje.

Prijs? IJsjes: 2€ - 3,5€ - 5€, zoete wafels: 1,5€, hartige wafels 2 €.

Waar en hoe te vinden? Heel de winter is de bakfiets op het middaguur in het Leopoldpark te vinden, en elke zondag op het Jourdanplein. Volg zijn komen en gaan via Facebook of Twitter.

SinStreetfood

SinStreetfood staat garant voor bio en seizoensgebonden producten. Opgelet, dit is niet echt een food truck voor de overtuigde carnivoren... 

Specialiteit? Vegetarische gerechtjes, gebaseerd op de Indische keuken: samosa en raita, gele curry van aardappel en groeten, dhal vege en basmatirijst, vegetarische burger…

Prijs? Tussen 4€ en 7€.


Waar en hoe te vinden? SinStreetfood is aanwezig op verschillende markten: maandag op het Van Meenenplein, woensdag op Kastelein, donderdag op de Oude Lindesquare en zondagochtend op Flagey. Andere standplaatsen vind je terug op Facebook.

Mellow

Je hebt zonder twijfel deze roze bol al gezien op tal van evenementen in Brussel. Trek in een dessertje? Probeer dan eens Mellow uit. 

Specialiteit? Bio yoghurtijs, met weinig suiker en arm aan vetten. Je kiest zelf drie bijkomende ingrediënten: chocolade, fruit, koekjes, snoepjes, karamel…

Prijs? 4€.

Waar en hoe te vinden? De roze bol verwacht je vanaf de eerste lentezon op de hipste plaatsen in Brussel: Apéros Urbains, Garden Party, Irisfeest, BSF, een of andere markt… Volg Mellow op Facebook en Twitter.

Asap

Specialiteit? Verse seizoensgerechten om mee te nemen: wraps, salades, Engelse sandwiches, pasta's, soepen, desserts…

Prijs? Tussen 3€ en 7,50€.

Waar en hoe te vinden? Elke dag tijdens het lunchuur afspraak met Asap op een andere plaats. Je kan de weg volgen op Foursquare en via de sociale netwerken.
 

Le 3e élément - ThaiFoodTruck

Specialiteit? Een Thaise huiskeuken met 6 verschillende gerechten: gebakken rijst met groenten, kip met kokosmelk en groene curry, gekarameliseerd rundvlees…

Prijs? Tussen 6,5€ en 9,5€.

Waar en hoe te vinden? De ThaiFoodTruck is terug te vinden in verschillende Brusselse zones, tijdens de Apéros Urbains… Volg hem via de sociale netwerken.

Hopdog

Specialiteit? De hotdog volgens tien recepten met bio kippenworst of vegetarische worst: crispy barbecue, sweet honey, basilico, tomato, cesar…

Prijs? Kleine portie 1,75€ tot 2,95€, grote portie 3,5€ tot 4,65€.

Waar en hoe te vinden? De Hopdog komt ter plaatse voor je privé, publieke en bedrijfsevents. We zagen hem tijdens het Irisfeest, tijdens het Filmfestival…

Plan B Street Food

Specialiteit? Populaire gastronomie: de Taj (korst in kruimeldeeg, natuur of met kruiden, gevuld op verschillende manieren: vlees, vis, gevogelte, vegetarisch), de Pañol (aangepaste burger), de SP (aangepast vleesbrood).

Prijs? SP 4,50€, Taj 7€ en Pañol 8€.

Waar en hoe te vinden? Deze nieuwe food truck is net van start gegaan. Momenteel vind je hem elke donderdagmiddag op de parking van Solvay. Alle verdere info wordt meegedeeld via de Facebookpagina van Plan B Street Food.

Il Sapore Della Dolce Vita en de Piadina wagon 

Specialiteit? Il Sapore Della Dolce Vita bereidt gerechten op basis van Piadina Romagnola, een soort van artisanaal, traditioneel Italiaans brood, tussen een pannenkoek en een pizza.

Prijs? Tussen 5,50€ en 7€.

Waar en hoe te vinden? De food truck, Piadina Wagon, is elke maandag te vinden op het Van Meenenplein, elke donderdag op het Sint-Gillisvoorplein en zaterdagochtend op Flagey. Op Facebook vind je alle zwerftochten door de hoofdstad.

 

Fourchette à Bicyclette 

Fourchette à Bicyclette verplaatst zich met een elektrische fiets. De warme gerechten worden opgediend in bokalen. Ze zijn bereid met bio en lokale producten.

Specialiteit? Soepen, hartige taarten, salades, lasagnes, gratins, balletjes...

Prijs? Tussen 4€ en 8€.

Waar en hoe te vinden? Volg de fiets elke dag op zijn website of Facebookpagina. 

Er dwalen nog andere food trucks door de Brusselse straten. Hou je ogen goed open en misschien ontmoet je wel Chang Noi met zijn heerlijke Thaise keuken, The Canteen, la Cosi Mobile …

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]