Hoe naar het werk gaan bij staking?

Geschreven door Olivia Regout & Frédéric Solvel - 25 jan. 2012, 00:00 (Bijwerken: 28 jan. 2020, 13:07)
Hoe naar het werk gaan bij staking?
Opnieuw een staking ...

Ik hoor u al zeggen: 'We kunnen weer een ganse dag niet de baan op. We worden gegijzeld. Hoe kan ik naar het werk gaan?' Maar u bent gewaarschuwd! Geen paniek dus, we gaan samen met u op zoek naar een oplossing om zich te verplaatsen in Brussel. Het volstaat gewoon te anticiperen!

 

Te voet

Onze grootouders gingen vroeger te voet naar het werk. Waarom zouden wij het niet kunnen? Trek uw comfortabelste schoenen aan en verken de Brusselse voetpaden. Inderdaad, één kilometer, dat gaat nog, maar laten we snel even een berekening maken. Te voet kunt u per uur vier kilometer afleggen zonder overdreven inspanning. Van Schuman naar de Beurs, van Parvis de Saint Gilles naar het Luxemburgplein of van het Ter Kamerenbos naar Montgomery, het duurt niet langer dan 35 minuten. Zonder te vergeten dat wandelen een gezonde sport is die u voor de ganse dag een goed humeur bezorgt!

Met de fiets

U heeft het misschien al eens overwogen. Wel, dit is het moment om het te proberen. Neem uw fiets van stal om naar het werk te gaan! Stof uw fiets af, controleer of hij nog goed werkt (ook de remmen!) en geniet van uw fietstochtje! Heeft u de uitrusting niet? Huur een Villo. Koop uw abonnement voor een jaar, een dag of zeven dagen en ga naar een van de 180 fietsenstallingen. Wees waakzaam als u zich in het Brusselse verkeer begeeft! Rijd voorzichtig! Draag een fluojasje! Deel op social netwerken!

Carpoolen

Deel een wagen! Vraag uw collega's, uw vrienden of uw contacten op een carpoolwebsite om samen de verplaatsingen te organiseren. Brusselslife Helpt u met het organiseren van uw trajecten. Bent u op zoek naar een manier om naar het werk te gaan? Heeft u een plaatsje vrij in uw wagen? 

Telethuiswerk

Aarzel geen seconde als uw baas u de mogelijkheid geeft om van thuis uit te werken. Verplaats uw afspraken en maak van uw livingtafel uw nieuwe werkplaats. Als uw bedrijf nog niet aan telewerken doet, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om uw baas te overtuigen. In één klap komt u tegemoet aan de verplaatsingsproblemen en de stakingspost.

Met de taxi

Uiteraard kunt u ook met de taxi naar het werk, maar vergeet niet dat de teller ook draait tijdens de files en dat u niet de enige zult zijn met dit lumineuze idee. Bestel de taxi goed op tijd!

Bij vrienden blijven slapen

Doe een beroep op de gastvrijheid van een vriend(in) of een bekende om u een slaapplaats te geven! Fred woont vlakbij de Beurs en u werkt daar in de buurt? Vraag hem een slaapplaats voor een nacht. Het is trouwens een gelegenheid om uw vrienden nog eens te ontmoeten en een glaasje te gaan drinken.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]