TOP

Hoe uw tennisuitrusting kiezen?

Olivia Regout.

23 Apr 2012, 05:04 Last Updated: 23 Apr 2019, 11:04

Heeft u beslist de nieuwe Rapha, de ontroonbare Roger of de verbazingwekkende Djoko te worden?

Tijd om u correct uit te rusten om uw tegenstander een staaltje professioneel tennis te tonen! Sportschoenen, shorts, rokjes, raketten, snaren, grip, ballen... Kies zorgvuldig uw materiaal in functie van uw niveau en spelkracht.

Het racket kiezen

Doe een beroep op deskundigen! Zij kunnen u begeleiden bij uw keuze. Wist u dat een zwaarder racket u meer kracht geeft terwijl een lichter racket de precisie verbetert? Ook de grootte van de besnaring, de uitbalancering van het racket en het profiel spelen een rol in de precisie en de kracht van uw slagen. Ook de snaarspanning heeft een invloed op deze factoren. Hoe meer de besnaring gespannen is, hoe preciezer uw slagen zullen zijn. Ons advies? Test meerdere rackets vooraleer tot de aankoop over te gaan!

Sportschoenen kiezen

Opgelet, sommige clubs stellen hoge eisen! Tennis wordt niet met gelijk welke schoenen gespeeld. U loopt niet enkel het risico kwetsuren op te lopen, maar ook het terrein te beschadigen. Elke oppervlakte heeft haar bijzonderheden waaraan u zich moet aanpassen. Als u op een harde ondergrond speelt, heeft u sportschoenen nodig die de schokken kunnen opvangen. Speelt u uitsluitend op grind? Kies dan voor schoenen die u helpen te glijden. Er zijn ook modellen die u toelaten te spelen op elk type ondergrond. Pas de schoenen even in de winkel om na te gaan of ze geschikt zijn voor uw voeten. Racket in de hand en schoenen aan de voeten, u hoeft enkel nog een short en T-shirt aan te trekken om de Brusselse tenniswereld te veroveren. Maar opgelet, in bepaalde clubs wordt een witte uitrusting verwacht... Als u speelt bij Royal Racing Club of Royal Orée THB, vermijd dan de combinatie van een rode short, groene T-shirt en gele pet! Olivia Regout

Sportwinkels Sportwinkels Sport Tennis