Home Frit 'Home, een intieme en vriendelijke plek waar je kunt frituren...

Geschreven door Chloé Hennicken - 30 nov. 2017, 00:00 (Bijwerken: 11 mrt. 2022, 15:52)
Home Frit 'Home, een intieme en vriendelijke plek waar je kunt frituren...
Brusselslife kreeg de kans om dit micro-museum te ontdekken dat gewijd is aan onze nationale trots: frieten. Ontdek deze wereld 100% zwart-geel-rood.

Om meer te weten te komen over deze ongewone plaats, genesteld halverwege tussen de WEILS en het Duden Park, ontmoetten we Hugues Henry, die ons kennismaakte met zijn 100% Belgische universum. Journalist door opleiding, ontwikkelde hij dit project met zijn partner, Chantal Vanhoebrock.
Op het programma: een micro-museum van patat, tentoonstellingen van kunstenaars en de mogelijkheid om te verblijven in een schilderachtig stedelijk verblijf in de kleuren van ons prachtige land.


Een beetje geschiedenis
Home Frit'Home heeft zich een beetje bij toeval ontwikkeld. Voor Hugues Henry was de passie van frietjes niet vanzelfsprekend ... Het begon allemaal in de late jaren 90 toen Hugues en een vriend besloten om een ​​belgisch-Belgische website te maken met eigenzinnige informatie en zelfspot genaamd "frites.be Een naam die heeft hen veel vragen over de gouden toverstok opgeleverd. Na verloop van tijd, ontmoetingen met frituristen of kunstenaars, raakte Hugues geïnteresseerd in het verhaal van Fritkot. Bijna 20 jaar geleden verzamelde het een groot aantal objecten, documenten en getuigenissen met betrekking tot Franse friet, gevonden in rommelmarkten, op veilingsites, tweedehands of dankzij donaties van particulieren en professionals.


De objecten worden geëxporteerd: Hugues leent regelmatig leningen voor reizende tentoonstellingen, zoals het Museum van de Molen in Brussel en Food in Evere voor de tentoonstelling "Aardappelen". De mogelijkheid om deze unieke objecten tot leven te brengen.


Dit micro-museumproject, oorspronkelijk een condominiumhuis, is ontstaan ​​dankzij de aankoop van lagere niveaus. De gelegenheid voor Hugues en Chantal om hulde te brengen aan deze unieke objecten en om een ​​ongewoon onderdak te creëren dat het museum omvat.


Een 100% gefrituurde ervaring, vind je het lekker?
Het micro-museum is elk eerste weekend van de maand open naar aanleiding van gratis open deuren of op afspraak.


Home Frit 'Home neemt je mee naar een ongewone wereld: verblijf in een kamer met de kleuren van Wallonië (in het zuiden) of Vlaanderen (in het noorden), was je in de blauwgele wereld van het Brusselse gewest, verlicht je met lampen in de vorm van cornet de frites, ... Met de deuren open, laat je leiden door Hugues en zijn "gefrituurde anekdotes", kijk naar de tv, probeer de uitdaging "Alleen tegen een patat", ga zitten op de troon van frituurt de tijd van een selfrite, of bewonder het werk van Gilis Houben met de bijnaam "de schilder van fritkots".

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]