TOP
Advertisement

Kiezen tussen lenzen en een bril

Rédaction BrusselsLife.be. Brillen en opticiens

14 Jun 2021, 00:06 Last Updated: 14 Jun 2021, 11:06

De meeste oogafwijkingen kunnen worden gecorrigeerd door het dragen van een bril of contactlenzen. Elke oplossing heeft haar voordelen en nadelen. Men kiest in functie van zijn persoonlijke en professionele activiteiten.

Kiezen tussen lenzen en een bril
Kiezen tussen lenzen en een bril

Lenzen

U kunt contactlenzen dragen om bijziendheid, astigmatisme, verziendheid en ouderdomsverziendheid te corrigeren. Lenzen komen rechtstreeks in contact met het hoornvlies. Ze bestaan in verschillende versies: harde of halfharde lenzen die makkelijk zijn in onderhoud, maar soms minder goed verdragen; flexibele lenzen in kunststof polymeer, die dagelijks zorgvuldig onderhoud vereisen maar beter te verdragen zijn; wegwerplenzen.

Ze zijn gemakkelijker om dragen dan een bril. Vooral tijdens het sporten omdat ze niet breken of beslaan. Anderzijds kunnen ze irritaties en soms allergische reacties veroorzaken. Ze moeten regelmatig en goed onderhouden worden, anders kunnen ze schaafwonden en een oedeem aan het hoornvlies veroorzaken.

Bril

Het is opnieuw heel modieus om een bril te dragen. Brillen bestaan in alle vormen, alle stijlen en alle kleuren en ze passen zich aan aan alle soorten gezichten. Ze zijn nuttig, zelfs bij beperkte traanafscheiding en kunnen vanaf heel jonge leeftijd gedragen worden. Maar ze zijn minder handig tijdens het sporten. Ze kunnen breken, verloren gaan en beslaan.

Ten slotte zijn, gezien de afstand tussen de ogen en de bril, de beelden altijd een beetje vervormd en het montuur zorgt voor een fijne schaduw.

Brillen en opticiens Mode Brillen en opticiens