Kiezen tussen lenzen en een bril

Brillen en opticiens
Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 14 jun. 2021, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:21)
Kiezen tussen lenzen en een bril
De meeste oogafwijkingen kunnen worden gecorrigeerd door het dragen van een bril of contactlenzen. Elke oplossing heeft haar voordelen en nadelen. Men kiest in functie van zijn persoonlijke en professionele activiteiten.

Lenzen

U kunt contactlenzen dragen om bijziendheid, astigmatisme, verziendheid en ouderdomsverziendheid te corrigeren. Lenzen komen rechtstreeks in contact met het hoornvlies. Ze bestaan in verschillende versies: harde of halfharde lenzen die makkelijk zijn in onderhoud, maar soms minder goed verdragen; flexibele lenzen in kunststof polymeer, die dagelijks zorgvuldig onderhoud vereisen maar beter te verdragen zijn; wegwerplenzen.

Ze zijn gemakkelijker om dragen dan een bril. Vooral tijdens het sporten omdat ze niet breken of beslaan. Anderzijds kunnen ze irritaties en soms allergische reacties veroorzaken. Ze moeten regelmatig en goed onderhouden worden, anders kunnen ze schaafwonden en een oedeem aan het hoornvlies veroorzaken.

Bril

Het is opnieuw heel modieus om een bril te dragen. Brillen bestaan in alle vormen, alle stijlen en alle kleuren en ze passen zich aan aan alle soorten gezichten. Ze zijn nuttig, zelfs bij beperkte traanafscheiding en kunnen vanaf heel jonge leeftijd gedragen worden. Maar ze zijn minder handig tijdens het sporten. Ze kunnen breken, verloren gaan en beslaan.

Ten slotte zijn, gezien de afstand tussen de ogen en de bril, de beelden altijd een beetje vervormd en het montuur zorgt voor een fijne schaduw.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]