Kleurenharmonie en Feng Shui

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 23 mei 2007, 00:00 (Bijwerken: 21 sep. 2015, 13:15)
Kleurenharmonie en Feng Shui
Rust en sereniteit overal in het huis. Bij decoratie gaat het om smaken en trends. Maar het gebruik van bepaalde kleuren in bepaalde plaatsen in het huis kan, naargelang het gebruik ervan, al dan niet positievere energie geven.

De grote meesters van de ontspanning geloven dat kleuren onze geest aanspreken en ons humeur kunnen beïnvloeden. Zo geven rood en al zijn afgeleiden energie, dynamisme, kracht en passie. Een echte stimulans. Deze kleur doet de geest opleven, doet onmiddellijk uw bloeddruk stijgen en versnelt het hartritme gevoelig. Vermijd dus rood, granaat, bordeaux of framboos in ontspanningsruimtes zoals slaapkamers en salons. Deze kleuren zijn bijvoorbeeld wel geschikt voor een bureau.

Oranje en geel

Oranje en geel zijn blije, warme kleuren die de geest verheffen en de moraal kunnen opkrikken. Ze zijn te gebruiken in leefruimtes zoals de eetplaats, salon en zelfs in de slaapkamer van volwassenen.

Groen

groen is neutraal en wordt geassocieerd met evenwicht. Als u voor groen kiest, brengt u de natuur in huis. Het is een troostende kleur die vriendelijkheid en mededeelzaamheid bevorderen. Ideaal voor de keuken of de leefruimtes.

Blauw

Blauw staat voor absolute kalmte. Het kalmeert, troost en verfrist, blauw helpt te ontspannen. In tegenstelling tot de rode tinten verlaagt het de bloeddruk en vertraagt het de hartslag met enkele slagen. Het is een van de kleuren, aangeraden voor in kinderkamers bijvoorbeeld. Violet en zijn afgeleiden zijn gelinkt aan meditatie en introspectie. Ze werken zelfrespect in de hand en hebben een sterke, delicate vibratie die er een zachte kleur van maakt die de geest doet opleven.

Donkere tinten

Donkere tinten zoals bruin en chocolade blijven warme kleuren die ons meenemen naar de aarde en onze afkomst. Deze kleuren brengen kracht en evenwicht en kunnen overal gebruikt worden.

Enkele Feng-Shui tips voor een harmonieuze kamer

- Tracht om, eens u de kleur gekozen heeft, contrasten te vermijden die spanningen kunnen veroorzaken. De kleur die u gebruikt voor het plafond moet lichter zijn dan die van de muren. Zo wordt het energieveld vrij. - Zorg voor dezelfde ruimte (even groot) aan beide kanten van het bed en plaats de matras niet rechtstreeks op de grond zodat de lucht vrij rond het bed kan circuleren. - Kies meubels met afgerond vormen en zonder hoekige kanten of scherpe hoeken. Nachtkastjes moeten identiek zijn en ook met afgeronde vormen om ruzie te voorkomen en gezond te blijven. De aanhangers van Feng-Shui geloven dat vierkantige of hoekige nachtkastjes een slechte "chi" kunnen verspreiden die kan inwerken op de gezondheid, en meer bepaald op de lever. - De oriëntatie van het bed kan de slaap en de gezondheid beïnvloeden. Het hoofd naar het noorden gericht, garandeert een diepe, weldadige slaap. Naar het oosten, betekent meer energie en hulp om 's morgens wakker te worden. Het hoofd naar het noordoosten gericht kan uw ambities vergroten maar ook slaapproblemen veroorzaken. Het is over het algemeen niet aangeraden te slapen met het hoofd naar een andere richting, want die kunnen een bron zijn van vermoeidheid en ziektes. Stéphanie Guillaume

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]