TOP

Kuifje in samenwerking met de MIVB

Baudouin Van Humbeeck.

18 Jul 2016, 14:07 Last Updated: 20 Jul 2016, 06:07

Duizend bommen en granaten! Kuifje staat op de Mobib-kaarten en rijdt met de tram door Brussel.

Kuifje in samenwerking met de MIVB
Kuifje in samenwerking met de MIVB

Deze zomer staat een dubbele samenwerking tussen Moulinsart en de MIVB op het programma. Eerste luik: een gelimiteerde reeks van 100 000 Mobib-kaarten geldig voor 10 reizen met daarop afbeeldingen uit de Kuifjestrips.

Er zullen vijf verschillende Kuifje-kaarten beschikbaar zijn: Kuifje is oranje, kapitein Haddock blauw, Bianca Castafiore roze, Jansen en Janssen rood en Professor Zonnebloem groen. Die vijf kaarten zijn verzameld in een verzamelbox die exclusief verkrijgbaar is in het Trammuseum op de Tervurenlaan. De verzamelbox kost € 69,9.

Tweede luik, voor iedereen zichtbaar: een hemelblauwe tram met een gigantische afbeelding van Kuifje uit De krab met de gulden scharen. De tram zal voornamelijk op de lijnen 93 en 94, die onder andere voorbij de Koningsstraat en het Warandepark komen, rijden..

Tickets te winnen

Vanaf 25 juli 2016 kunnen Mobib-kaarthouders via een speciale pagina op de website van de MIVB korting krijgen op tickets voor het Trammuseum en het Hergémuseum. In augustus zal een grote wedstrijd georganiseerd worden waarbij tickets voor het Hergémuseum te winnen vallen..

Voor de gelegenheid heeft de MIVB de brochure over de muurschilderingen van de Kuifje-personages in het station Stokkel herschreven. De brochure is beschikbaar via de website van de MIVB.