TOP

Antiek

BrusselsLife Team.

05 Jul 2012, 05:07 Last Updated: 13 Dec 2012, 07:12

Uit nostalgie, smaak of harmonie kunt u in de verleiding komen om een oude (of klassieke) toets aan uw interieur te geven. Twee opties: nieuw aankopen of de handen uit de mouwen steken...

De eenvoudigste, snelste en gemakkelijkste manier: kopen. Bibliotheekkasten, zetels, lichten, bureaus,… Niets ontsnapt aan de terugkeer van de oude stempel. Dergelijke adressen zijn er voldoende in Brussel maar Mobistyl is een must.

Facelift
Een andere oplossing is een facelift geven aan antieke meubelen die zijn verbannen naar de garage of de kelder. Alles begint met het schoonmaken volgens de regels van de kunst: stof, vlekken, vuil,... alles moet verdwijnen! Laat goed drogen in een droge en geventileerde ruimte... Wapen u met schuurmachine en schuurpapier om was, verf en vernis te verwijderen en het hout van uw meubels volledig bloot te leggen. Maak van de gelegenheid gebruik om schade te herstellen met houtpasta. U kunt nu uw verbeelding vrij laten: transparante vernis, stencils, ultra-trendy kleuren, stickers... En waarom niet de handvaten vervangen?

Decoratie Decoratie