TOP

Gastenkamers in België

Rédaction BrusselsLife.be.

25 Feb 2012, 05:02 Last Updated: 04 Apr 2018, 15:04

Op zoek naar authenticiteit, contacten of lage prijzen, steeds meer toeristen verkiezen gastenkamers als ze een stad of regio bezoeken.

België ontsnapt niet aan het fenomeen. Van de kust tot de Ardennen, via de grote metropolen, stellen honderden inwoners een deel van hun huis open voor dit type van logies. Hoe zuidelijker u gaat, in de provincie Luxemburg, hoe vaker u ook landelijke gîtes zal tegenkomen met een tien- tot twintigtal bedden. Rustieke of modernere gastenkamers, ingericht in Afrikaanse kleuren of met een lokale touch: u vindt het allemaal in België.

Bij onze voorkeuren: in Brussel: www.BnB-Brussels.be ; www.maisondhote.com geeft een overzicht van karaktervolle gastenkamers; www.gitesdewallonie.net somt gastenkamers en gîtes op die het label van la Région Wallonne hebben ontvangen (administratief heel moeilijk te verkrijgen, waardoor vele eigenaars geen aanvraag indienen) ; www.chambresdhotes.fr omschrijft een dertigtal gasthuizen in België ; www.annuaire-des-vacances.com stelt gastenkamers voor, evenals gîtes en villa’s die verhuurd worden.

Bezoeken & Ontdekkingen