Malta

Bezoeken & Ontdekkingen
Geschreven door BrusselsLife Team - 29 apr. 2010, 00:00 (Bijwerken: 13 dec. 2012, 07:59)
Malta
Drie eilanden, een belangrijke culturele mix, een stad van monumenten en werelderfgoed van de UNESCO, een heldere zee en een ideaal klimaat het hele jaar door... Malta is ongetwijfeld de ideale bestemming voor uw volgende vakantie!

De archipel van Malta, in het hartje van de Middellandse Zee, bestaat uit zeven eilanden waarvan er drie bewoond zijn: Malta, Gozo en Comino. Men spreekt er Engels en Maltees, een Semitische taal geschreven in het Latijnse alfabet, een combinatie van Arabisch en Italiaans. U hoeft geen geld te wisselen, de lokale munt is de euro! Als u Malta bezoekt, zult u geleid worden door zijn geschiedenis: door zijn ligging was het gedurende eeuwen een stopplaats die afwisselend Fenicische, Romeinse, Arabische, Normandische, Franse en Engelse kolonies ontving. Eind 1964 kwam er een eind aan de Britse overheersing. Malta werd toen onafhankelijk. Het spreekt voor zich dat het verleden terug te vinden is in de architectuur van Malta. U zult verrast zijn door het aantal kerken, paleizen, tempels en forten.

Malta

Het eiland Malta heeft een oppervlakte van 316km². Het duurt slechts 45 minuten om het eiland van noord naar zuid over te steken. Aarzel dus niet om uw voeten te gebruiken in de plaats van vier wielen... De hoofdstad, Valletta is een vestingstad met een grote barokke invloed. UNESCO heeft de stad erkend als werelderfgoed. Ze telt veel kerken (onder andere de Sint John’s Co-Kathedraal, die het unieke werk van de Italiaanse schilder Caravage herbergt: "De onthoofding van Johannes de Doper") en het Grand Masters Palace. Verder naar het zuiden, verwelkom de belangrijkste vissershaven van Malta, Marsaxlokk, u elke zondag voor de wekelijkse markt, in een prachtig pittoresk decor met Luzzu, typische vissersboten. De liefhebbers van uitjes of van shopping gaan best naar Siema of Sint Julien, de belangrijkste badplaatsen van Malta. Verder naar het noorden, wordt het landschap ruiger en biedt het een prachtig uitzicht op de eilanden Comino en Gozo.

Gozo

Gelegen ten noorden van Malta, het tweede eiland (in oppervlakte) van de archipel. U zult van dit eiland houden voor zijn cultuur als zijn groen. Een middeleeuwse citadel, gelegen in de stad Victoria, biedt u een prachtig uitzicht. Breng zeker een bezoekje aan deze barokke kathedraal om het opmerkelijke gezichtsbedrog op het plafond te bewonderen. Gozo heeft ook een juweeltje archeologie: de twee megalithische tempels van Ggantija gebouwd in het Neolithicum behoren tot de oudste religieuze gebouwen ter wereld. Gozo is gekend als rustiger en pittoresker dan haar grote zus. Het eieland wordt door Diver Magazine beschouwd als een van de drie mooiste duikbestemmingen ter wereld. De beste plekken? Crocodile Rock, Blue Hole of Xlendi Bay. Het is niet ongewoon als u er scholen barracuda's, zeepaardjes of maanvissen tegenkomt! Een echte traktatie voor liefhebbers van de zeebodem. Na de sport, het comfort! En het strand van Ramla Bay biedt u de ultieme ontspanning en schoonheid van het landschap met rood zand. Als u op zoek bent naar absolute kalmte, kies dan eerder voor een van de vele baaien van het eiland.

Comino

Het kleinste van de drie eilanden is een paradijs voor wie op zoek is naar rust en ontspanning. Comino ligt tussen Malta en Gozo, heeft een oppervlakte van slechts 2,7 km ², maar is een echt natuur- en dierenreservaat. Er zijn niet veel permanente inwoners. Comino iso ok gekend voor zijn duikplaatsen. U kunt gemakkelijk van het ene eiland naar het andere gaan om de onderwateractiviteiten te ontdekken. U verkiest eerder wandelen? U zult verrukt zijn door de steile kliffen met grotten langs de kust of de weelderige valleien. Aan het strand is de Blue Lagoon omgeven door doorschijnend zeewater en helder, fijn zand waar u urenlang kunt ontspannen. U kunt gemakkelijk met de boot van het ene eiland naar het andere gaan. U kunt ook met het watervliegtuig naar de eilanden Malta en Gozo.

Luxeverblijf

BrusselsLife raadt u Grand Hôtel Excelsior aan: dit hotel met grandeur is gesitueerd aan de poorten van La Valette. De kamers en suites bieden een adembenemend uitzicht op de zee. Voor optimale ontspanning beschikt Grand Excelsior over alle noodzakelijke elementen: binnen- en buitenzwembad, privé-strand, fitnessruimte, een welzijnsinstituut en een duikcentrum. Omdat het welzijn ook afhankelijk is van het eten, biedt het hotel drie restaurants met een continentale, Britse maar ook exotische keuken. Meer informatie leest u op de webiste van het hotel: www.excelsior.com.mt

Hoe naar Malta reizen?

De eenvoudigste manier is met het vliegtuig. Air Malta heeft rechtstreekse vluchten Brussel-Luqa aan aantrekkelijke prijzen. De vlucht duurt amper drie uren. Een taxi brengt u vervolgens in ongeveer twintig minuten naar uw hotel (ongeveer 20 euro). Meer informatie over Malta vindt u op www.visitmalta.com.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]