Meer en meer keuzes om in Brussel duurzaam te eten

Geschreven door Victor Lepoutre - 15 mei 2017, 00:00 (Bijwerken: 20 mei 2020, 08:54)
Meer en meer keuzes om in Brussel duurzaam te eten
Goed eten met respect voor de natuur en de producenten, dat kan! Het aantal biologische en ethische restaurants en kruideniers in Brussel groeit. Hier zijn 5 adressen waar u van een goede lunch met lokale producten kunt genieten.

Geeft het weerbericht u zin in frisheid en het proeven van nieuwe recepten? Waarom dan niet een nieuw restaurant of een nieuwe kruidenier geprobeerd, die u smakelijke producten en recepten bieden, die de natuur respecteren en afkomstig zijn van lokale producenten. 

Duurzame restaurants 

Als het bijna tijd is voor uw middagpauze, zoekt u wellicht een goed restaurant dat u een menu biedt dat is gebaseerd op seizoensproducten. Op naar Le Relais du Triporteur, te Watermael-Boisfort! Dit is zowel een restaurant als een kruidenier. De keuken biedt u elke dag een verschillend menu, met gerechten die zijn bereid met seizoensproducten. Hier besteedt men bijzonder veel aandacht aan evenwichtige maaltijden, de authenticiteit van de smaken en de originaliteit van de gerechten. Heeft u haast? Geen enkel probleem, de gerechten kunnen ook worden meegenomen. In de kruidenierswinkel zijn 90% van de producten gecertificeerd als biologisch. Er worden regelmatig proeverijen georganiseerd in aanwezigheid van de producenten die hun passie willen delen. Als u zich meer aan de westzijden van Brussel bevindt, ga dan Bel Mundo ontdekken, een duurzaam restaurant met traiteurservice, midden op het Atelier Groot Eiland. Het restaurant haalt vrijwel alle ingrediënten uit zijn eigen moestuin van 1500m². Een ander deel van de ingrediënten komt voort uit een overeenkomst die gesloten is met de Delhaize-supermarkten, die onverkochte producten delen met de keuken van Bel Mundo. 

 

 

Brusselse moestuin, so cool!

Deze publicatie is gedeeld door CHOOSY *soup*salad*juices* (@choosybrussels) op

 

Een selectie van de provisiepunten in Brussel 

Tenslotte, als u liever zelf kookt of provisie wil inslaan voor de komende dagen; er zijn in Brussel steeds meer plekken en evenementen die duurzame voeding aanprijzen. De Ruche qui dit Oui is een goede plek om te starten. Het is ontstaan uit een Frans concept dat "korte lijnen wil ontwikkelen om de smaak van de streekproducten weer terug te vinden, strijden tegen de klimaatverandering en consumenten en producenten weer met elkaar in contact wil brengen". De Ruche qui dit Oui beschikt over een honderdtal winkels, verspreid over heel België, waarvan een dikke tien zich in Brussel bevinden. Ze organiseren ook een aantal mobiele verkopen. Men kan ook inslaan bij de Park Farm, die u aanbiedt om elke zaterdag vanaf 9 uur 's ochtends direct van een boerenproducent te kopen via een onderlinge aankoopgroep (GASAP).

Er zijn ook een flink aantal biologische winkels in de Brusselse regio, wij hebben onlangs nog gesproken over The Barn, die pas is gestart in Etterbeek. BelgoMarkt, de 100% Belgische supermarkt te Ixelles is bijna 2 jaar geleden geopend, Färm groeit maar door in heel Brussel, we wachten ongeduldig op de opening van hun nieuwe winkel in de Ixellessteeg. Sequoïa is ook een ijkpunt voor wat betreft biologische kruideniers te Brussel. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]