Met de tram... voor het plezier

Geschreven door Brusselslife Rédaction - 02 jun. 2021, 00:00 (Bijwerken: 02 jun. 2021, 10:04)
Met de tram... voor het plezier
De tram is zonder twijfel een praktisch vervoermiddel en vaak snel tijdens de spitsuren. BrusselsLife heeft er een middel van plezier en ontdekken van gemaakt. Vergezel ons op de mooiste tramroutes van de hoofdstad...

Koninklijke as

Als u instapt aan de Sainte-Marie kerk in Schaarbeek (vlakbij de Kruidtuin), wacht u een koninklijk traject! De Kruidtuin, het monument van de Onbekende Soldaa, het Koninkijk Paleis zijn park en het gelijknamige plein, de Kleine Zavel en het vals plat naar het Justitiepaleis vooraleer de tram te verlaten aan Louiza voor een shoppingpauze. une pause shopping. Alles tijdens één tramrit!

Zo groen als het maar kan zijn...

Lijn 44, die aan Montgomery vertrekt, rijdt u ongeveer tien minuten door de groene schat van de hoofdstad: het Zoniënwoud. Alles begint met de langzame afdaling naar de Mellaertsvijvers en het trammuseum, vooraleer weer te stijgen naar het Vierarmenkruispunt van Tervuren. We steken de Ring over en komen op de statische rechte lijn die ons leidt naar het Koloniënpaleis en het Afrikamuseum, waar het leuk is te vertoeven en en wat cultuur op te doen. Ideaal voor een zonnige zondag.

Van Reyers naar het Atomium

Op de top van Brussel. We gaan ondergronds in Diamant. Na enkele haltes is er weer daglicht. Het Meiserplein komt uit op het aangename Josaphatpark. We laten het kanaal achter ons om de weg naar het Koninklijk Paleis van Laken en de Japanse Toren te volgen vooraleer aan de voet van de Centenairelaan aan te komen. We kunnen hier uitstappen om ons te laten domineren door het machtige atoom of we nemen de tram tot Bruparck om te proberen de negen bollen te temmen. En als we zeker willen zijn van een succesvolle trip, gaan we langs in Mini-Europe.Frédéric Solvel

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]