Mini-Europe around the world

Geschreven door Olivia Regout & Frédéric Solvel - 31 mrt. 2013, 00:00 (Bijwerken: 10 mrt. 2022, 16:33)
Mini-Europe around the world
Enkele weken na de laatste seizoensopening op de Heizel, lijkt er eindelijk een oplossing te zijn gevonden voor de toekomst van Mini Europe en de maquettes.

Mini Europe belooft een reizende tentoonstelling te worden die de wereld zal veroveren! Op het einde van dit seizoen worden de maquettes gedemonteerd en zoals elk tussenseizoen gerenoveerd. Technische teams zijn al hard aan het werk om de 'flight cases' te maken om de maquettes van de mooiste Europese monumenten veilig te laten rondreizen.

Rusland, Brazilië, Kazakhstan…

Ook al is de volledige kalender nog niet gekend, er is een tipje van de sluier opgelicht over de eerste 'grote' etappes van de reizende tentoonstelling. Het avontuur begint in Sotchi ter gelegenheid van de Olympische Winterspelen in februari 2014 en maakt vervolgens een reis in Zuid-Amerika op uitnodiging van de Union Francophone des Belges à l’Etranger. Het orgelpunt van deze reis zal ongetwijfeld  de Braziliaanse trip zijn van juni tot augustus naar aanleiding van de Wereldbeker voetbal. De rest van de kalender moet nog vastgelegd worden, maar we kunnen ons redelijkerwijs verwachten aan stopplaatsen in de grootste steden ter wereld. Ook de organisatoren van de Expo 2017 in Astana zullen de tentoonstelling ontvangen.

In functie van de gaststad en het klimaat zullen de maquettes binnen of buiten tentoongesteld worden. In de gangen van de Heizel wordt gefluisterd dat de eigenaar van het New-Yorkse alter ego van Rouge Tomate stappen heeft ondernomen om de tentoonstelling enkele weken in Central Park onder te brengen. Ook andere gemeenten hebben al hun interesse getoond voor Mini-Europe. Zo droomt Brussels en Ontario ervan de maquette van onze Grote Markt te mogen verwelkomen in het atrium van de City Town Hall.

Tevreden werknemers

De 120 werknemers van het park zijn blij dat er dergelijke oplossing is gevonden, ook al blijft de toekomst onduidelijk. Nabila, al tien jaar werkneemster bij Mini Europe: «We hebben de gelegenheid de maquettes te volgen en een wereldreis te maken, maar ik weet niet of ik klaar ben om mijn leven hier op te geven.»

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]