Nieuws van de Brusselse gemeenten 20 avril 2018

Geschreven door Kaya Josse - 20 apr. 2018, 10:53 (Bijwerken: 26 apr. 2018, 15:46)
Nieuws van de Brusselse gemeenten 20 avril 2018
Brussel heeft 19 gemeenten en nieuws elke week ... ontdek het nieuws over jouw stad! Week van 14 tot 20 april.

Stad Brussel: De voetganger heeft het nog steeds over hem! De binnenstad van voetgangers zal binnenkort worden uitgebreid. Inderdaad, vanaf woensdag 25 april zijn de straten van Manneken-Pis en de Oude Korenhal ook voetgangerszones.
 

Elsene: We hadden het er vorige week over: een gemeentelijk decreet was gepland om het gebruik van terrassen na middernacht te verbieden. Sinds maandag heeft er een kleine verandering plaatsgevonden, de burgemeester van Elsene heeft aangekondigd dat de terrassen open kunnen blijven tot 01:00 en niet om middernacht.
 

Ukkel: na een recente verhuizing naar de nieuwe Chirec-site, zal het Edith Cavell Medical Center in september, nummer 37, de straat van General Lotz, ook in het Cavell-district, worden geopend.
 

Sint-Pieters-Woluwe: na vele jaren van onderhandelingen zou er een stadsdossier ontstaan ​​om ongeveer 500 huizen te bouwen op een perceel van 11 hectare. Deze woningen worden gebouwd op de site van Les Dames Blanches, rekening houdend met de lokale bewoners en buurten.
 

Sint-Lambrechts-Woluwe: van 2 mei tot 30 juni kunnen de inwoners van de gemeente hun reiswijze herzien. Tijdens deze periode is het inderdaad mogelijk om een ​​elektrische fiets een week te testen. Alle apparatuur die nodig is om veilig te rijden, wordt ook uitgeleend.
 

Evere: Vele malen uitgesteld om budgettaire en administratieve redenen, zou de opening van een tweede crematorium in de hoofdstad in twee jaar in Evere worden gepland.
 

Ook in Evere, deze maand, nodigt de stad haar inwoners uit om deel te nemen aan de operatie "Evere en fleurs" en biedt 5 planten aan elke deelnemer.
 

Vorst: De gemeente wil de netheid in haar straten verbeteren. Hiertoe zal een enveloppe van € 15.000 worden toegewezen om bewoners in staat te stellen hun eigen ideeën en projecten te ontwikkelen, met als doel de netheid binnen de gemeente te verbeteren.
 

Jette: op 18 april ontving het UZ Brussel en meer bepaald de ruimte en de speelkamer gereserveerd voor kleine patiënten met kanker, een cheque van meer dan € 7000. Aan de oorsprong van deze controle? Voormalige leden van de vzw Rockardinal, een muziekfestival van Jettois.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]