TOP
Advertisement

Oh, cupcakes!

Rédaction BrusselsLife.be. Eten

28 Jun 2021, 00:06 Last Updated: 28 Jun 2021, 13:06

De cupcakes, of fairy cakes zijn van Angelsaksische oorsprong. Het zijn kleine taartjes in een papieren vormpje, bedekt met glazuur en allerhande decoratie.

Oh, cupcakes!
Oh, cupcakes!

De verklaring van de naam ligt in het feit dat de ingrediënten vroeger met een kopje werden gemeten ("cup" in het Engels) en dat deze taartjes worden gebakken in kleine individuele vormpjes: een feeënportie.

De "cupcake manie" komt uit de Verenigde Staten. Toen ze hun opwachting maakten in de hit-serie Sex and the City zijn ze verspreid over de vier hoeken van de wereld.

Waar zijn ze te vinden?

In Brussel vindt u deze gekleurde cakejes bij Lilicup. De kleine winkel biedt een breed scala aan smaken en kleuren, alle ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd en de cupcakes worden dagelijks vers gemaakt. Ze worden bereid volgens Amerikaanse traditie en maken uw smaakpapillen zonder twijfel wakker! Lilicup verdeelt deze heerlijkheden ook bij Café de la Presse en in de Coffee Company. , gelegen op een charmante plaats in Sint-Gillis, is de andere cupcake referentie. U vindt er originele cupcakes, bijvoorbeeld à la barbapapa, allemaal in een warme en gastvrije omgeving. U kunt ook online cupcakes bestellen op de site van ilovecake en ze thuis laten leveren.

En thuis?

U kunt ook zelf cupcakes bereiden dankzij een eenvoudig, leuk recept. U kunt ze versieren naar eigen wens en ze met uw vrienden delen tijdens verjaardagsfeestjes, schoolfeestjes, bij de koffie of als vieruurtje!

Eten Eten