Oh, cupcakes!

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 28 jun. 2021, 00:00 (Bijwerken: 11 mrt. 2022, 14:45)
Oh, cupcakes!
De cupcakes, of fairy cakes zijn van Angelsaksische oorsprong. Het zijn kleine taartjes in een papieren vormpje, bedekt met glazuur en allerhande decoratie.

De verklaring van de naam ligt in het feit dat de ingrediënten vroeger met een kopje werden gemeten ("cup" in het Engels) en dat deze taartjes worden gebakken in kleine individuele vormpjes: een feeënportie.

De "cupcake manie" komt uit de Verenigde Staten. Toen ze hun opwachting maakten in de hit-serie Sex and the City zijn ze verspreid over de vier hoeken van de wereld.

Waar zijn ze te vinden?

In Brussel vindt u deze gekleurde cakejes bij Lilicup. De kleine winkel biedt een breed scala aan smaken en kleuren, alle ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd en de cupcakes worden dagelijks vers gemaakt. Ze worden bereid volgens Amerikaanse traditie en maken uw smaakpapillen zonder twijfel wakker! Lilicup verdeelt deze heerlijkheden ook bij Café de la Presse en in de Coffee Company. , gelegen op een charmante plaats in Sint-Gillis, is de andere cupcake referentie. U vindt er originele cupcakes, bijvoorbeeld à la barbapapa, allemaal in een warme en gastvrije omgeving. U kunt ook online cupcakes bestellen op de site van ilovecake en ze thuis laten leveren.

En thuis?

U kunt ook zelf cupcakes bereiden dankzij een eenvoudig, leuk recept. U kunt ze versieren naar eigen wens en ze met uw vrienden delen tijdens verjaardagsfeestjes, schoolfeestjes, bij de koffie of als vieruurtje!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]