Parket of tegels?

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 17 mrt. 2010, 00:00 (Bijwerken: 25 jan. 2013, 13:25)
Parket of tegels?
Een huis wordt gebouwd van grond tot plafond. Laten we beginnen met datgene waar we op stappen... parket of tegels. Een ambigue keuze, want iedereen heeft zijn mening, zijn wensen en zijn budget.

Gebruik

Parket verwarmt een ruimte en is dus uitermate geschikt voor een slaapkamer, salon, hall... maar helaas is het niet perfect! Misschien kiest u tegels. Die zijn gemakkelijker in onderhoud en dus ideaal voor intensief gebruikte ruimtes zoals de salon, de keuken, de eetplaats,... Vlekken dringen er niet in, maar ze verslijten wel als er heel veel op wordt gestapt. Parket kan u verrassen. Hout wordt al sinds jaar en dag in kastelen gebruikt. Het weerstaat de tijd en temperaturen. Waarom dan geen hout gebruiken in de badkamer ? Men vindt het immers ook terug in sauna's en hammams. U zult doordacht moeten kiezen en dan uw keuze degelijk onderhouden zodat ze weerstaat aan elke soort van agressie. Tegels kunt u ook plaatsen tegen de muur van de badkamer, de keuken of gelijk welke andere ruimte. U kunt het eenvoudig aanpakken: het gelijkvloers in tegels en parket op de verdiepingen. Of u kunt beide combineren: er bestaat imitatieparket dat de voordelen van beide biedt. Dan heeft u de warme kleur van parket en het onderhoudsgemak van tegels. Maar het ene vervangt nooit het andere!

Onderhoud

De eerste vijanden van parket zijn water en insecten. Vandaag de dag is de was synthetisch en gebruiksvriendelijk. U gebruikt beter twee dunne lagen dan één dikke. Olie geeft een dof en onomkeerbaar aspect. Vroeger werd het gebruikt voor industriële houten vloeren. Polish is een eenvoudige keuze om uw geverniste parket opnieuw leven in te blazen. De beste oplossing is de combinatie van de verschillende producten in één product, maar dat bestaat niet! Plan elke zes tot tien maanden een degelijk onderhoud van uw parket. In tegenstelling tot parket, zijn de onderhoudsproducten voor tegels gemakkelijk te vinden en te gebruiken. Het volstaat de gebruiksaanwijzing te lezen. Grijp uw vodden, borstels en andere... Justine De Coster (St.)

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]