TOP

Parksharing in Brussel, een innovatie van BePark!

Rédaction BrusselsLife.be.

21 Dec 2012, 03:12 Last Updated: 24 Jan 2013, 14:01

Geen zin in uren rondrijden om een parkeerplaats te zoeken? BePark heeft een website en een smartphone applicatie om dit probleem snel en efficiënt aan te pakken.

Wat is parksharing?

In de stad of om op het werk, een eigen parkeerplaats zou meer dan welkom zijn. En nu is dat mogelijk dankzij het concept parksharing via hetwelk particulieren en ondernemingen ongebruikte parkeerplaatsen kunnen huren.

Je surft naar Bepark.be en gaat er op zoek naar parkeerplaatsen die beschikbaar zijn in je buurt. Je kan de plaatsen reserveren volgens beschikbaarhid.

Deze methode heeft de verdienste dat beide partijen er voordeel aan hebben: voor de verhuurders brengt de parkeerplaats op als ze haar zelf niet gebruiken en de huurders hebben een niet al te dure, in de buurt gelegen parkeerplaats.

Hoe een parkeerplaats zoeken op BePark?

Op de website kan je na registratie een dichtbijgelegen parkeerplaats zoeken, nagaan wat de beschikbaarheid is en hoeveel ze kost. Op een smartphone ga je op dezelfde manier tewerk maar registreren is niet noodzakelijk en afhankelijk van je locatie worden je parkeerplaatsen in de buurt voorgesteld. Alles is mogelijk, op korte en op lange termijn!

Elke parkeerplaats heeft een code. Je belt het nummer van Bepark. Je geeft de code in en je plaats is gereserveerd! Betalen doe je met een storting of via domiciliëring.

Eenvoudig, origineel en zeker zijn de kernwoorden van dit project dat al de prijs van de stichting Altran heeft gewonnen. Aarzel niet langer en reserveer je plaats!

Auto-industrie Motorfiets