TOP

Pompoentortilla met bacon en feta

Pompoentortilla met bacon en feta

Elk seizoen heeft zijn typische producten. De zomer ligt achter ons en de herfst klopt aan de deur. Dit seizoen biedt een feest aan kleuren en smaken, zowel in volle natuur als op het bord. Op het menu als hoofdgerecht: pompoentortilla met bacon en feta.

Voor 4 personen: bereiding 20 minuten - bakken 1u 15min.

Ingrediënten

- 600 gr pompoen, in grote stukken gesneden - 6 groene uien, in grote stukken gesneden - 4 sneden bacon, in grote stukken gesneden - 6 eieren - 125 ml room - 100 gr verkruimelde feta - 40 gr geraspte Parmezaan - 2 soeplepels maïzena - 1 soeplepels olijfolie - 1 teentje knoflook, geperst

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op hoge temperatuur.
  • Meng de pompoen en de olie in een ovenschotel en bak 15 minuten in de oven.
  • Voeg de uien, de bacon en de look toe en plaats nog 15 minuten onbedekt in de oven, tot de pompoen goudkleurig wordt. Vet intussen een cakevorm in en bestrooi de bodem en de randen met geraspte Parmezaan.
  • Verlaag de temperatuur van de oven.
  • Giet de pompoenmengeling in de cakevorm.
  • Meng de eieren, de maïzena, de room en de rest van de Parmezaan en in een kom en giet over de pompoen.
  • Voeg de feta toe en laat gedurende 45 minuten bakken in de oven.
  • Laat vervolgens 10 minuten rusten en haal uit de vorm.
  • Lekker warm of lauw met een slaatje.

Fanny Guillaume

Show more
Restaurants Restaurants Koken