Recept: bierpannenkoeken

Geschreven door BrusselsLife Team - 01 feb. 2010, 00:00 (Bijwerken: 10 jul. 2017, 15:58)
Recept: bierpannenkoeken
Lichtmis of niet, pannenkoeken worden steeds gesmaakt. Als voorgerecht, hoofdgerecht of meer klassiek als dessert. Iedereen vindt wel een pannenkoek naar zijn smaak.

BrusselsLife onthult voor u zijn recept voor pannenkoeken. Ons geheim? Een typische Belgisch ingrediënt dat een speciale textuur geeft aan deze gesuikerde of gezouten lekkernijen...: open senl een flesje goed bier (type pils).

Recept

Voorbereiding : 50 minuten

Bereiding: enkele minuten draai de pannenkoek als zelf loskomt van de pan

Ingrediënten (voor ongeveer twintig pannenkoeken): - 500 g bloem - een snuifje zout - 6 eieren - een zakje vanillesuiker - 25 cl bier - 50 cl melk

Bereiding :- Giet de bloem in een kom. Maak er een putje in en voeg de vanillesuiker, het zout en de eieren toe. - Meng en voeg geleidelijk de melk en het bier toe. - Laat 1 uur rusten vooraleer de pannenkoeken in een klontje boter te bakken. - Garneer de pannenkoeken naar smaak en geniet...

De pannenkoeken van het BrusselsLife.be team

Volwaardige pannenkoek De pannenkoek van Frédéric S. - Editorial Coordinator Een plakje ham, geraspte kaas, een gebakken ei en een beetje nootmuskaat voor een volwaardige pannenkoek, zoals ze wordt gegeten in Bretagne. Om nog verder de illusie te creëren: leg de ham, het ei en de kaas op de pannenkoek en vouw de randen om zodat uw ronde pannenkoek vierkantig wordt. Dat alles weggespoeld met een glas van zachte cider ...

Pannenkoek met champignons De pannenkoek van Emilie D. - Web & Commmunication Consultant Snijd de champignons fijn. Smelt boter in een pan en voeg daaraan fijngesneden sjalotjes toe. Voeg de champignons toe. Eens het water uit de champignons is verdampt, voegt u twee lepels zoom toe. Laat twee minuten koken. Meng een lepel room met gruyèrekaas en een beetje peper. Eet de pannenkoeken doorwarm.

Bounty pannenkoeken De pannenkoek van Noémie S. - Stagiaire Voor een exotische toets, smeert u Nutella op uw pannenkoek en strooit u er geraspte kokosnoot over. Lekker met een bol vanille-ijs!

Banaan-suiker pannenkoek De pannenkoek van Justine D. - Stagiaire Snijd een banaan in rondjes en leg ze op uw pannenkoek. Overstrooi het geheel met suiker.

Geflambeerde pannenkoek De pannenkoek van Vincent T. - Advertising Consultant Pel een sinaasappel en snij in schijfjes. Bak ze even op in een pan met boter en de geraspte schil van 1/3 sinaasappel. Voeg een soeplepel suiker toe en laat opkomen. Giet er 1 soeplepel Cointreau bij om te parfumeren. Beleg de pannenkoeken met deze subtiele mengeling, rol hem op en leg hem in een ovenschotel. Plaats de schotel op het vuur, besprenkel het geheel met een soeplepel Cointreau en flambeer.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]