Salman Rushdie @ Bozar

Geschreven door BrusselsLife Team - 14 okt. 2012, 00:00 (Bijwerken: 10 mrt. 2022, 16:59)
Salman Rushdie @ Bozar
Terug in de tijd. Het boek De duivelsverzen van Salman Rushdie werd door de Gids van de Iraanse revolutie als godslasterlijk bestempeld, en over de auteur werd een fatwa uitgesproken.

Salman Rushdie, een Brit van Indische afkomst, was een van de belangrijkste figuren uit de hedendaagse Westerse literatuur met Oosterse invloeden, en de sterkhouder van de schoonheid en tegenstrijdigheden daarvan. Desondanks werd hij veroordeeld tot een clandestien leven. Deze jaren van gedwongen isolement staan centraal in de herinneringen die de auteur onder de titel Joseph Anton publiceert. Enigmatisch? Niet helemaal, gezien de passie van Salman Rushdie voor Joseph Conrad en Anton Tsjechov, twee schrijvers die hem als voorbeeld dienden. Rushdie moest aan hun voornamen denken toen men hem naar aanleiding van de doodsbedreigingen suggereerde om een alias te gebruiken.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]