Salsa, bachata, kizomba: welke dans om te kiezen?

Individuelesporten
Geschreven door Kaya Josse - 27 apr. 2018, 12:00 (Bijwerken: 02 mei 2018, 09:04)
Salsa, bachata, kizomba: welke dans om te kiezen?
29 april is Internationale Dansdag! Voor de gelegenheid nodigt Brusselslife je uit om 3 zeer trendy paar-dansen te ontdekken.

Een beetje geschiedenis
Aanwezig op feesten, shows of andere bijeenkomsten, lijkt dans altijd al te hebben bestaan. Paardansen, ook wel ballroomdansen of sociale dansen genoemd, zijn echter pas in de loop van de 20e eeuw ontstaan. De laatste jaren zijn we zelfs getuige geweest van een globalisering van koppansen, die veel volgers hebben in België en in heel Europa!
 

Salsa
Salsa komt oorspronkelijk uit Cuba en omvat verschillende stijlen, waaronder twee hoofdstijlen. Ten eerste is er Cubaanse salsa, die wordt omschreven als feestelijker en dynamischer. Naast dansen in paren, kan ze alleen dansen of tijdens een "rueda", dat wil zeggen in een cirkel met meerdere paren. De tweede manier om salsa te dansen is door Puerto Ricaanse salsa te oefenen, die wordt gekenmerkt door een danslijn, het gebruik van meer frequente wapens en downtime.


De bachata
Inheems in de Dominicaanse Republiek, bestaat bachata uit eenvoudige stappen, heen en weer of zij aan zij. Meer sensueel en gemakkelijker te leren dan andere dansen, zoals salsa, heeft bachata twee hoofdvarianten. De Dominicaanse bachata dansen op snellere muziek en de dansers voeren veel voetenwerk. Wat de sensuele bachata betreft, deze verscheen in de jaren 2005-2010 en wordt beoefend op langzamere en zinnelijke liederen.


Kizomba
Zeer smachtend en sensueel, Kizomba werd geboren in de jaren 80 in Angola en verscheen in 2008 in Portugal, voordat hij zich door heel Europa verspreidde. Kizomba wordt gedanst op een muziek die gekenmerkt wordt door een traag en schokkerig ritme, wat het leren ervan vergemakkelijkt.


De voordelen van Afro-Latijnse dansen
Beschouwd als een kunst, een fysieke activiteit of een sport, dansen als een paar heeft vele voordelen.


Oefenen met twee, het maakt eerst ontmoetingen mogelijk en het goede nieuws is dat de meeste cursussen toegankelijk zijn, zelfs als je geen partner hebt. 'S Avonds zijn ook een manier om nieuwe mensen te ontmoeten.


Als je op zoek bent naar een nieuwe fysieke activiteit, laat je met Afro-Latijnse dansen trainen terwijl je plezier hebt! U kunt bijvoorbeeld een uur bachata gebruiken om tot 700 calorieën te verbranden. Afro-Latijnse dansen zijn ook erg gunstig voor je benen, je billen en je taille!


Door je op het ritme van de muziek te laten gaan en je te concentreren op de bewegingen van je partner, laat je met Afro-Latijnse dansen je ook de stress los die gedurende de dag is ontstaan.


Waar te oefenen
In Brussel zijn er verschillende dansscholen die cursussen aanbieden in salsa, bachata en kizomba:


In Ixelles biedt O Dance School op dinsdagen salsalessen op maandag, bachata en kizomba. Op woensdag kun je lessen volgen in een van deze 3 stijlen en het geleerde in de praktijk brengen tijdens het traditionele O dance Fiesta-feest in de Bouche à Oreille.


Ook in Elsene biedt de Fuego Dance School lessen in salsa, bachata en kizomba, evenals dans- en openluchtgala's.


Expresion Latina Dance Company is gevestigd in Koekelberg sinds 2010 en biedt salsa en bachata-lessen voor beginners en gevorderden van maandag tot vrijdag.


Als dit soort dans je niet aanspreekt, ben je misschien eerder geneigd om een ​​andere dansstijl te beginnen. In Sint-Lambrechts-Woluwe biedt de Accordanse School klassieke dans, hedendaagse dans, moderne jazz en hiphop.

Als Zumba u aantrekt, biedt de Winner's Sports Club hen evenals andere activiteiten zoals aerobics of pilates die u misschien interesseren.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]