Sonnfjord: een verademing in de Brusselse muziekscene

Geschreven door Donatienne de Vleeschauwer - 25 apr. 2018, 13:00 (Bijwerken: 26 apr. 2018, 12:35)
Sonnfjord: een verademing in de Brusselse muziekscene
Brusselslife ontmoette Maria-Laetitia, de zanger van de Brusselse groep Sonnfjord. Hun titels mogen de hele zomer in je oren zitten!

Sonnfjord
 
De naam Sonnfjord kan je misschien niets vertellen, maar je hebt allemaal gehoord op de radio, vooral afgelopen winter, de titel "Lights" die de band Sonnfjord naar de voorgrond van het Belgische toneel heeft gedreven. Deze getalenteerde jonge Brusselse groep lanceert vrijdag zijn eerste EP en vanavond staat Sonnfjord op de FiftyFifty-etappe in de Horta Gallery.
 
 
Deze week is een belangrijke week voor deze jonge mensen in Brussel, in een week zullen ze de lancering van hun nieuwe clip voor de titel "Fresh Heart", lancering van de EP "City Light" en een concert als onderdeel van de bijeenkomsten FiftyFifty met Clara Luciani in de Horta-galerij.
 
 
Maar wie staat er achter deze naam Sonnfjord?
Sonnfjord is samengesteld uit Maria-Laetitia Mattern, haar broer Aurélio en hun vriend François de Moffarts. Brusselslife ontmoette donderdag met de zanger, songwriter en componist van de groep in het ING Art Center. Dit is onze mooie muzikale ontdekking van de week:
 
 
Sonnfjord werd geïnitieerd door Maria-Laetitia die tijdens een Erasmus in Finland in 2013, voor haar studie aan IHECS, begon met het schrijven en componeren van gitaar- / stemliedjes. De naam Sonnfjord werd beïnvloed door de reizen van Maria-Laetitia naar de Sunnfjord in het westen van Noorwegen.
 
 
Toen ze terugkwam van Erasmus, wilde Maria-Laetitia niet meer alleen muziek maken, ze werd vergezeld door haar broer en een vriendin van haar die samen al een band had. In 2015 brachten ze een klein EP uit met de titel "UP the wooden hills" en dankzij dat werden ze bekend.
 
 
Sonnfjord was in residentie aan de Rideau Rouge in Ohain om op te treden en hun composities één voor één aan het publiek voor te stellen, en via mond-tot-mond reclame kon de groep zich ontwikkelen in andere kamers en in residentie zijn in Botanique als onderdeel van Botanical Nights 2017.
 
 
Vanaf 2016 versnelt alles, neemt de groep deel aan het Belgische festival Fly Away, het Brussels Summer Festival, Francofolies de Spa, La Nuit du Soir en voor Viva For Life van de RTBF. Al deze concerten laten Sonnfjord bekend worden bij een breder publiek.
 
 
Maar het was zomer 2017 dat een belangrijk keerpunt was voor deze groep, Sonnfjord tekent bij het label Sony Music Belgium en daar begint alles te versnellen! Afgelopen september wordt de titel "Lights" van Sonnfjord op alle Franse radiostations afgespeeld. Deze titel stuwt hen in de pers en fans van goede muziek worden een fan van deze groep 100% Brussel. Na "Lights" is het de titel "Shape and Dust" die een groot succes tegemoet gaat. Alle titels zijn geschreven door Maria-Laetitia en zijn gearrangeerd door Aurélio en François!
 
 
 
Sonnfjord heeft zijn "City Lights tour" gelanceerd sinds februari, ze zullen 30 april zijn in Nuits Botanique! Ze spelen deze zomer in vele festivals in België, Luxemburg en eindigen op 4 oktober in de Orangerie du Botanique in Brussel.
 
 
Waarom is Brusselslife fan van Sonnfjord?
 
Allereerst is het 100% Brussel en Sonnfjord doet alles van A tot Z in zijn muzikale en artistieke creatie. Om hen te helpen hun clips te maken, hun opnames, doet Sonnfjord alleen beroep op Belgische talenten zoals: Pablo Crutzen Diaz, Robin Smit, Alexandre de Terwagne en Benoit Do Quand, die tot de groep Ulysses behoort.
 
Maar Sonnfjord is vooral cool, de melodieën zijn leuk, ze maken je sereen terwijl je aan het vissen bent!
 
 
Ontdek de nieuwe titel en de clip van "Fresh Heart":

 
 
 
Bekijk de Sonnfjord-website om hun wereld en aankomende data te ontdekken. We wensen Sonnfjord veel succes!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]