Strava, de app die je sneller doet lopen!

Individuelesporten
Geschreven door Frédéric Solvel - 13 jan. 2014, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:29)
Strava, de app die je sneller doet lopen!
Gelukkige eigenaars van smartphones en andere GPS voor sportactiviteiten, ziehier het platform dat een ommekeer zal teweegbrengen in je visie op trainen. Een sociaal netwerk dat volledig gewijd is aan prestaties en aan vergelijkingen met vrienden: Strava!

Met Strava kan je je verschillende sportieve parcours en prestaties beheren, net zoals heel wat andere applicaties (Runtastic, Endomondo of RunKeeper). Waarom dan registreren op Strava? Voor de KOM’s, CR’s, trofeeën en andere medailles!

KOM & CR, de woordenschat van Strava

Behalve de traditionele functionaliteiten die de klassiekers te bieden hebben, introduceert Strava de notie 'segment'. Een segment is een gedeelte van de weg waarop je tijd automatisch wordt gechronometreerd... Als je de beste prestatie haalt, ontsluit je de KOM: King of the Mountain. De KOM’s zijn voorbehouden voor fietsers, de CR's (Course Record) voor lopers.

Ben je in de buurt van de KOM zonder hem te bereiken? Je hebt alle kansen om een trofee te behalen! Er is een beloning voor de tien beste prestaties. En als de KOM helemaal onbereikbaar is, kan je je prestaties op het segment vergelijken met die van je vrienden. De medailles worden toegewezen aan jouw prestaties en zijn dus een middel om je vooruitgang te meten op weg naar de KOM's… 

Keerzijde van de medaille, Strava is al snel een verslaving en je blijft jagen op KOM's, CR's en andere trofeeën op verschillende segmenten. Wie het meest gebeten is, wordt naar doping geleid via www.digitalepo.com.

Strava in Brussel

Brussel bevindt zich niet in de top drie van de meest populaire fietssegmenten, maar het (te) vaak bezochte Jubelpark staat op de eerste plaats in de categorie jogging.

Meer dan 100 personen hebben al getracht de KOM van het Jubelpark te ontsluiten. Bij de mannen is de beste prestatie momenteel 7 minuten en 26 seconden voor de 2.200 meter, terwijl bij de vrouwen de chronometer afklokte op 10:54. Ben jij de volgende King van het Jubelpark? Het Ter Kamerenbos, de vijvers van Elsene en nog heel wat andere segmenten verwachten je!

De Brusselse crossers hebben de KOM van de helling van Vorst Nationaal betwist vooraleer Gijs Vanhoecke (prof bij het team Topsport Vlaanderen) de feiten op een rijtje zette bij de aankomst van de tweede etappe van de Eneco Tour in augustus 2013. De nabijgelegen Mysteriestraat blijft toegankelijk… Het reliëf van de hoofdstad heeft heel wat mogelijkheden om zich te meten met anderen: de helling van de Kruidtuin, de wip van het Ter Kamerenbos, de lange « stijging » naar Tervuren vanaf de Mellaertsvijvers.

Behalve KOM's, trofeeën en andere medailles te verzamelen, kan je ook je vrienden volgen en hen feliciteren met hun laatste prestaties. Je kan je ook abonneren op verschillende professionals die de interface gebruiken. Strava, je nieuwe trainingspartner…

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]