Studenten in blok

Geschreven door - 19 dec. 2012, 00:00 (Bijwerken: 06 jan. 2014, 09:43)
Studenten in blok
De blokkende student ziet er niet al te goed uit. Een verwilderde blik, haren in de war, wallen onder de ogen. Is dit het resultaat van drie weken intensief blokken? Bij BrusselsLife hebben we een andere theorie. Ontdek de fouten die je schatten onvermijdelijk jaar na jaar maken!

“Vandaag rust ik uit...”

... om morgen goed van start te gaan". Uitstel, ken je het? Deze tendens maakt opgang bij de 15- tot 25-jarigen en bestaat eruit alles uit te stellen tot de volgende dag. Het probleem is dat ze uiteindelijk geen tijd meer hebben en uitrekenen hoeveel bladzijden ze per uur moeten studeren om heel de materie door te nemen voor het examen. 35 bladzijden per uur, lijkt dat je realiseerbaar?

“Ik kijk naar een aflevering van Walking Dead om me te ontspannen”

Opgelet, we zeggen niet dat studenten geen recht hebben op pauzes! Alleen lijken pauzes met series ons niet de beste. En jijzelf, beste student, jij weet maar al te goed dat je alle seizoenen zult willen zien en zo nog een dag zult verliezen. We raden je aan een toertje te doen. Ga een Royal Cheese halen. Je zult zien dat het deugd doet.

“Ik ga mijn kamer opruimen”

De netheid van zijn (haar) slaapkamer is al maanden een steen des aanstoots. Uiteraard wordt je student net tijdens de blok overvallen door een schoonmaakmanie. Het is een hopeloze daad van een zwakkeling die er alles voor over heeft om zijn cursus niet te moeten openslaan. Neem hem (haar) mee om te gaan winkelen, dat zal een motiverende werking hebben.

“Ik ga toch uit op oudejaarsavond!”

Maar ja, een goed idee om eens goed door te zakken op oudejaarsavond, amper enkele dagen voor het eerste examen! En tegelijk past het niet om op Nieuwjaarsdag niet te feesten. Als je een oplossing hebt om een studentenavond te rijmen met gematigdheid, gelieve het ons te laten weten.

“Ik slaag toch niet in dat examen...”

Dus heb ik meer tijd om het volgende te blokken ! Maar ja, laten we de doemdenker uithangen, zo komen we vooruit in het leven! Even ernstig nu, zelfs al is het alleen maar om af te tekenen, het is aangeraden toch naar het examen te gaan, alleen al om de vragen te zien en met meer vertrouwen naar de zitting van september te gaan.

“Ik slaap al twee dagen niet”

Resultaat van uitstel: de student in blok klopt dagen van 72 uren. Het is goed en wel geweten, slapen is voor de zwakkelingen! Probeer je studenten duidelijk te maken dat enkele uurtjes slaap beter zijn dan een onproductieve nacht zonder slaap achter hun syllabi.

Het gedrag van je blokkers in deze periode is nu zonder twijfel wat duidelijker. Ondanks al je advies en smeekbedes kun je hen toch niet veranderen. Intussen kun je er voor zorgen dat deze zware weken bij papa en mama rustiger verlopen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]