Terug naar de bron met de foreign stores

Geschreven door Rédaction BrusselsLife.be - 23 aug. 2005, 00:00 (Bijwerken: 28 mrt. 2018, 15:11)
Terug naar de bron met de foreign stores
Tijdens zijn geschiedenis heeft België bewezen een land van immigratie te zijn.

De aanwezigheid van Europese instellingen heeft dit fenomeen de laatste decennia versterkt. Deze expats van alle nationaliteiten hebben de stad verrijkt met hun cultuur, hun taal en hun gastronomie...

De expats zijn grotendeels gegroepeerd op basis van hun affiniteiten. Flagey is de plaats van de Portugezen. De Spanjaarden hebben hun plaats gevonden onderaan Sint-Gillis en de Fransen hebben hun domicilie in Ukkel. Er zijn echte leefgemeenschappen gevormd. De opening van gespecialiseerde kruidenierszaken hoort hierin thuis.

Smaken uit Azië

We beginnen onze smakelijke wandeling in het stadscentrum, bij het Brusselse minin China Town. Kam Yuen Supermarket ligt tussen de Beurs en het Sint-Katelijneplein. Op de Louisalaan is Tagawa een must.

Zon, zon….

In de schaduw van de Hallepoort geeft Casa Tella haar adelbrieven aan de Ibericoham. Olijven, turron, wijnen, heel Spanje op je bord. Zelfs de openingsuren zijn er op zijn Spaans. De winkel is open tot 20.00u. Een kleine omweg langs Flagey om binnen te stappen bij Os Sabores do Portugal en er te grasduinen tussen de schappen vol heerlijke Lusitaanse producten. In Drogenbis is het Italia Autentica dat 2.500 producten van de grootste Italiaanse voedingsmerken biedt. des plus grandes marques alimentaires italiennes.

Tea time bij Stone Manor. De grootste winkel met Engelse producten in België beslaat drie verdiepingen in Everberg. Meer dan 18.000 producten zoals kruideniersproducten, cosmetica, papier, kazen, boeken, video’s, dvd’s, keuken, meubilair, drank, Amerikaanse producten... Maar ook het Oostblok is vertegenwoordigd. Hungarom op de Waterloosesteenweg in Elsene. Gagarine à la Chasse. De Russische voedingswinkel op de Keizerslaan aan de voet van de Zavel. Sklep Polski in Sint-Joost. Keuze te over... Expats van alle nationaliteiten hebben ook hun stek gevonden in Waterloo. De gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de leeuw en een shopstop te houden bij Scanshop (Tervuursesteenweg 133, Waterloo).

Deze charmante winkel is er tot groot genoegen van de liefhebbers van Noorse voeding en Noors design. Van de Aquavit tot de vleesballetjes, over de IJslandse limonade, Scanshop keert echt terug naar de bron. Er wordt ook een hele catalogus aan nationale en internationale kranten en tijdschriften aangeboden. De winkels van de gigantische Zweedse meubelketen verkopen ook vleesballetjes. Afspraak in Anderlecht of Zaventem. Terug in Brussel. De wereldwinkels van Oxfam bieden een uitgebreid gamma producten uit de vier windstreken die harmoniëren met de filosofie van eerlijke handel.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]