Top 10 van souvenirs aan Brussel

Geschreven door Frédéric Solvel - 10 jun. 2021, 00:00 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:32)
Top 10 van souvenirs aan Brussel
Zijn je vrienden die op bezoek zijn in onze hoofdstad op zoek naar het ideale cadeau? Wil je een stukje Brussel meenemen naar het buitenland? We stelden een top tien samen van 10 souvenirs waarmee je de nagel op de kop slaat!

Tussen 2 en 3.800 €, ziehier bier, kant, Manneken-Pis en een aantal tijdloze knipogen!

10. Geëngageerd toerisme

Ben je een militante toerist? Plant je bomen om de koolstofbalans in evenwicht te brengen na een vlucht? Ziehier de geschikte hoodie voor jou: “Save water, drink Belgian beer”. Kijk ook eens naar de meer subtiele creaties van United States of Belgium. Nog niet beschikbaar in de winkel maar wereldwijd geleverd!


Hoodie - 29 € - Beschikbaar in de souvenirwinkel in de Boterstraat 
T-shirt United States of Belgium vanaf 69 €

 

9. Bieren en hun glazen

Met zo een voorspelbaar souvenir kan je geen betere plaats in de ranking claimen. Aarzel niet om op te vallen om punten te scoren en te proberen verrassen. Bijvoorbeeld door enkel in Brussel geproduceerde bieren te schenken (Cantillon en Brasserie de la Senne), of door de hemelse drank naar keuze te combineren met de geschikte glazen. Succes gegarandeerd!

 

8. Het souvenir waarvan jij de held bent

Geen extra gewicht in je bagage en steeds weer een knaleffect. Fotografeer jezelf met je telefoontoestel en verstuur de foto als postkaart dankzij een of andere applicatie. Toon je verbeelding om de bestemmeling te verrassen! Neem het Atomium tussen je vingers, laat Manneken-Pis op je hoofd plassen…


Vanaf 1,33 € via Touchnote of Bpost 

 

7. Sneeuw in elk seizoen

Schud en zie de sneeuw neerdwarrelen in een bol! Een grote klassieker onder de kitsch souvenirs. Voorspelde sneeuwstorm op de Grote Markt!


Beschikbaar in heel wat winkels, tussen 4 en 10 € naargelang het model
(6,50 € voor het model op de foto
)

 

6. Speculoos

Laten we de vak gebruikte chocolade vergeten en kiezen voor speculoos, die heerlijke krokante koekjes op basis van cassonade en kruiden. Net zoals er geen discussie is over smaken en kleuren, hebben we ons laten verleiden door het trio dat wordt voorgesteld door het huis Dandoy. Het ideale voorwendsel om je drie keer te laten verleiden. Dankzij de mooie, pure verpakking kan je de stap van inpakken overslaan.


Trio Speculoos – 18€ - Beschikbaar in alle winkels Dandoy

 

5. Een stripverhaal, maar niet zomaar hetwelke

Brussel is de hoofdstad bij uitstek van het stripverhaal en heeft heel wat souvenirs van de negende kunst. Laat de Kuifje shop aan de kant liggen voor Brüsel. Je vindt er de gelijknamige strip.

In Brüsel stelt François Schuiten de stad voor in een uchronie, een sensationeel schrijven over het verleden. Goed nieuws, het is verkrijgbaar in het Frans, Nederlands en Duits. Tweede goed nieuws, bij aankoop van twee albums van Schuiten krijg je een zeefdruk cadeau!


Brüsel van François Schuiten - 20€ - Beschikbaar bij Brüsel

 

4. Kant

Brusselse kant is beschikbaar in heel wat vormen. Bij Kantolino geeft men het toe: kanten napjes zijn niet echt meer in de mode. Toeristen vallen eerder voor kleine accessoires: pochettes, zakdoekdoosjes, parapluutjes…


Het parapluutje is in verschillende afmetingen beschikbaar en kost 6,50 € tot 32,50 €
Beschikbaar bij Kantolino (Henri M
ausstraat 51)

 

3. Een magneet voor op de koelkast

Als souvenir bij uitstek hangt de magneet wereldwijd op ontzettend veel koelkastdeuren. In Brussel zijn er oneindig veel met o.m. het bloementapijt en gevels.


Beschikbaar in heel wat winkels, vanaf 2 €

 

2. Een body voor je oogappel

Zijn je kleine kindjes thuisgebleven? Is je beste vriendin zwanger? Kies dan voor een body met Brusselse specialiteiten op. Op de jongensversie staat een pakje frieten, voor de fijnproevertjes is er de body met een chocoladewafel.


Body met smaakvolle Brusselse motieven – 9,95€
Beschikbaar bij 
Brussels Corner (Stoofstraat 27)

 

1. Manneken Pis op ware grootte

Onmogelijk om de Eiffeltoren of het Vrijheidsstandbeeld in je valies te proppen na een bezoek aan de lichtstad of aan de Big Apple, maar de 55 centimeter van Manneken Pis kunnen probleemloos in je bagage.

Op het gelijkvloers van hotel La Vieille Lanterne, op een steenworp van Manneken-Pis, kan je hem in polyester kopen voor 65 €. Mireille RuytinxAux, die sinds 1988 aan het roer van de winkel staat, herinnert zich de tijd waarin plaasteren kopieën werden gemaakt in het atelier van het huis vooraleer te preciseren dat haar Mannekens zijn uitgerust met een kraantje dat je gewoon moet aansluiten op een aquariumpomp.

Voor 275 € heb je een aangeklede versie. De naaister van het huis maakt pareltjes!

Tot slot, voor de rijke fans, is er de bronzen versie voor 3.800 €, die dit jaar nog geen nieuwe eigenaar heeft gevonden.


Kopie op ware grootte van Manneken Pis – 65 €
Beschikbaar bij La Vieille Lanterne (
Lievevrouwbroersstraat 29)

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]