Een dagje Antwerpen

Bezoeken & Ontdekkingen
Geschreven door BrusselsLife Team - 31 dec. 2008, 00:00 (Bijwerken: 04 apr. 2018, 15:25)
Een dagje Antwerpen
Welkom in Antwerpen, stad van Rubens, diamant, mode, water en gastronomie.

Zoo van Antwerpen: bijna 170 jaar! De Zoo van Antwerpen is een van de oudste en bekendste in Europa. Bij de opening in de XIX eeuw lag de zoo net buiten de stadsmuren. Vandaag is het een rustige oase in het hart van de stad, vlakbij het Cnetraal Station. www.zooantwerpen.be Diamantmuseum Provincie Antwerpen Fascinerend, schitterend en mysterieus : dat is de wereld van de diamant. Het Diamantmuseum is een interactief museum. Het stelt oogverblindende collectiestukken voor en wijdt u in in de technologieën, nodig voor de productie van de meest begeerde steen ter wereld. U leert er alles over het mondiale karakter van dit kleinood dat al eeuwen passie opwekt. U ontdekt er ook dat de diamant steeds van groot belang is geweest voor de provincie Antwerpen, voor de diamantbewerkers in de Antwerpse Kempen en voor de handelaars in de metropool. www.diamantmuseum.be Met de boot op de Schelde De steiger van het ponton Steenplein is de plaats van vertrek en aankomst van de Scheldevaarten. De boten nemen u mee voor een tochtje stroomopwaarts of stroomafwaarts. Aquatopia: fascinerende waterwereld! In dit futuristische complex vindt u meer dan 35 aquariums met een fascinerende verzameling vissen en exotische zeedieren in hun natuurlijke biotoop. Haaien, piranha’s, roggen en octopussen, bij Aquatopia ontdekt u de schoonheid en de diversiteit van de mariene fauna en flora. Vissen en zeedieren nodigen u uit voor een mooie reis door het tropische woud, langs rivieren, onderwatergrotten en koraalriffen naar de diepten van de zee. www.aquatopia.be EcoHuis Antwerpen (EHA!) Ideaal voor een leerrijke dag over ecologie. Wie het ecohuis EHA! binnenstapt, zal ontzettend veel ontdekken. De afvalberg verkleinen, het gat in de ozonlaag dichten, het klimaat en de oceanen beschermen, het Amazonewoud redden: het is allemaal mogelijk en ook bij u thuis is er al veel te doen! Het ecohuis EHA! vertelt gepassioneerd en interactief de geschiedenis van onze milieuproblemen wat betreft water, energie, wouden en afval. U ontdekt er op een ludieke manier wat de gevolgen zijn van onze levenswijze en pikt er veel nuttige tips op.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]