Vegetarische restaurants in Brussel

Geschreven door BrusselsLife Team - (Bijwerken: 23 mrt. 2017, 09:41)
Vegetarische restaurants in Brussel

Terwijl de overtuigde vegetariërs het moeilijk hebben met de sluiting van Slurps, is het hoog tijd dat het aanbod vegetarische restaurants in Brussel opgeblonken wordt.  

Dolma is al jaren de tempel voor 100% vegetarisch. De Tibetaanse sfeer verwelkomt u in een comfortabel kader. Aan het buffet kan u kennismaken met creativiteit wat betreft smaken en producten. De musts van dit buffet zijn de seitan met peper, grote opgevulde champignons en de groentetaarten.

Achter de bekende biowinkel Tsampa, vlak bij de Baillistraat, bereidt het team van Tsampa tofu- en seitangerechten die u zonder twijfel heerlijk zullen smaken. Miso, verschillende gerechten met algen, bulgur, tajines met quorn, nems... Maak ook gebruik van de meeneemmogelijkheid!

Een ander adresje in Elsene is de wintertuin van Shanti . Die innoveert met delicate culinaire bereidingen en een smaak voor verfijning. Ook wie niet zonder vis kan, komt er aan zijn trekken.

Op het Sint-Gillsvoorplein (Parvis de Saint-Gilles) is restaurant Les Nourritures Terrestres gelegen. De liefhebbers van vegetarisch eten zijn het erover eens: “het is lekker, het is gezond, het is een sympathieke zaak”!

Vergetarisch lunchen

Vegetarisch en bio, Den Teepot is enkel ’s middags open. Een soep, een dagschotel en u kan de rest van de dag aan. Bent u gehaast? U kunt de gerechten ook meenemen.

Voor de middaglunch is Picnik een groen adresje waar u kan genieten van verse, originele vegetarische gerechtjes. De zaak is wat duur voor een snack, maar de ingrediënten zijn van heel goede kwaliteit!

Niet enkel vegetarisch…

Om te kunnen eten met vrienden die geen bezwaar hebben tegen een stukje vlees op hun bord, kan u terecht in bepaalde restaurants met een gemengde kaart.

Dat is bijvoorbeeld het geval in de meeste Libanese restaurants in Brussel. O Liban biedt alle vegetarische Libanese specialiteiten waar iedereen weg van is: Manakich met schapenkaas, humus, tabouleh, moussaka… Maar u vindt er ook kip- en lamsbrochettes en andere grillades…

Het menu van restaurant Mi-figue Mi-raisin gaat ook wat verder dan vegetarisch met naast de kaart ook bereidingen zonder gluten en lactose voor wie hier intolerant voor is.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]