Vintage: onze absolute aanraders

Geschreven door - 19 dec. 2012, 00:00 (Bijwerken: 19 jul. 2013, 08:50)
Vintage: onze absolute aanraders
BrusselsLife heeft een overzicht opgesteld van de absolute musts wat betreft vintage. Na het lezen van dit artikel weet je wat je absoluut moet hebben in je vintage-top-cool collectie en dan kun je paraderen met je retro uitrusting!

Weet je nog, je eerste GameBoy? Hij woog twee kilo en was in zwart-witte uitvoering. Vandaag is hij ronduit vintage! En het plezier (her)ontdekken van het verkennen van Bourg Palette met Sacha, is dat geen goud waard?

Houd je van muziek en wil je voluit genieten van de bassen van alle liedjes? Een platenspeler is de oplossing! Ere aan de 33- en 45-toeren met een betere geluidsweergave dan een eenvoudige mp3. En ook op decoratievlak scoort hij!

Ben je eerder bezig met foto’s? Ik moet je er wellicht niet van overtuigen dat de kwaliteit van argentische fotografie echt beter is dan die van de numerieke. Laat je leiden door de vintage en schaf je een polaroid aan. Je zult het zien, je zult niet meer zonder kunnen!

Staat je nachtkastje er maar droevig bij? Geef het een nieuw uitzicht met een plastieken designverlichting die je bij elke antiquair in de Blaesstraat kunt vinden. Wil je een 100% retro effect? Ga dan voor een oranje exemplaar.

Als je dan toch in de buurt van het Vossenplein bent, probeer dan een meubelstuk in formica op de kop te tikken. Onze voorkeur gaat uit naar een taboeret of een laag tafeltje.

Heb je het moeilijk om op twee wielen de stad te doorkruisen? Diep je rolschaatsen op uit de kelder en bezoek enkele vintage modewinkels! En, wie weet word je de voorloper van een nieuwe trend. Als dat het geval is, vergeet niet te denken aan diegenen die je op het idee gebracht hebben…

Meisjesspecial

Juffrouwtje, je vintage uitrusting kan niet volledig zijn zonder enkele sieraden! Bij BrusselsLife houden we voornamelijk van broches in de vorm van dieren: hert, pauw, olifant… Aarzel niet! Vooral omdat je ze voor een appel en een ei kunt kopen bij Lucien Cravate.

We hebben het ook voor clipoorbellen. We raden je aan geen te zware exemplaren te kiezen.

En de must van de musts is de tas in verouderd leder! Je hebt zeker al opgemerkt dat enkele grote ketens tassen verkopen in leder met gebruikt uitzicht, maar uiteraard is niets beter dan het origineel.

Als ik je nu nog tegenkom met je mp3, je IPod en kledij van H&M, stuur is je terug naar de jaren 60 om je een lesje in goede smaak te leren! Gloria Rojas Galvez

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels, 02/538.51.49. Template.vat 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]