Vleesetend Brussel, waar heerlijk vlees eten?

Geschreven door Baudouin Van Humbeeck - (Bijwerken: 13 sep. 2022, 10:09)
Vleesetend Brussel, waar heerlijk vlees eten?
De vegetariërs hebben hun artikel al. Hoog tijd om de vleeskant te ontdekken! De redactie ging op zoek naar de beste plaatsen waar je vlees kan eten in Brussel. Gerijpt, gegrild, gerookt... En jij? Wat is jouw voorkeur?

Avis à tous les amateurs de chair et de sang. Si vous aussi vous cherchez où manger de la viande à Bruxelles, voici nos meilleures adresses.

Droom je van een rosé biefstuk met grof zout? We gaan je wensen vervullen. In een tijd waarin de massaproductie van vlees dramatische gevolgen heeft voor ons milieu, stelt BrusselsLife je voor om minder vaak vlees te eten, maar dan wel betere producten. Opgelet voor je spaarpot... Er gaan varkens breken!

In de mode, in de mode

De cultus van het goede vlees staan nog mooie tijden te wachten. Behalve instellingen zoals restaurant Vincent en Chumadia, is er nog wat nieuws in Brussel. Nieuwe zaken zien het daglicht en werpen zich op als echte referenties op het vlak van vlees.

Restaurant Caves d’Alex, sinds drie jaar gevestigd in Elsene, volhardt en werpt zich op als specialist in verfijnd vlees. Het recente Colonel is een momenteel een must, maar riskeert zijn favorietenrol te verliezen... Tijdens de eerste week van februari 2015 opent slagerij Jack O'Shea zijn restaurant en de Ier zal zonder twijfel succes oogsten.

Op het menu van deze zaken? Simmental, Black Angus, Limousine, Charolaise, Wagyu… Maar de vedette van het ogenblik, dat is gerijpt vlees of 'dry aged meat'. Dat is vlees dat gerijpt is in een koude kamer om de heerlijke smaken naar boven te halen en om het een textuur te geven die bijna smelt in de mond. 

Op de grill

In de Brusselse restaurants wordt vlees bij voorkeur op een grill bereid. Stapt zeker eens binnen bij La BraiseGrillardinHoef 1627, aux Pavés de BruxellesAuberg’in… En nog veel meer!

In de buurt van het Bethlehemplein kan je knabbelen aan kleine botjes op zijn Grieks, terwijl in de buurt van het Marie-Louiseplein de restaurants Meet Meat en Mi Tango echte Argentijnse steak bereiden.

Als je een liefhebber bent van gemalen vlees tussen twee sneden brood, dan komt dat goed uit! In Brussel zijn ook burgers helemaal hip.

In de buurt van Kuregem

Wat is er beter dan je aankopen van vlees bij de bron te doen. Het slachthuis van Kuregem opent zijn markt elke vrijdag, zaterdag en zondag van 7u00 tot 14u00. Veertig slagers verkopen er verse, gevarieerde en goedkope producten. Enkele meters verder schittert er een Michelinster. Brasserie La Paix staat bekend voor het goede vlees.

Slager, ik wil graag vlees

Je slager van de wijk is de meest aangewezen persoon om je te adviseren over zijn roducten. Maar voor grote gelegenheden raden we je aan een ommetje te maken langs Sint-Katelijne of de wijk Schuman waar de zaken van Jack O'Shea zijn gevestigd. De reputatie van deze ambachtelijke Ierse slager scheert hoge toppen, vooral wat betreft het Agnusvlees, gevoederd met vers gras en granen. En als je de smaaksensatie wil verderzetten tot aan de poorten van het paradijs, je kan op Jack O'Shea ook een beroep doen voor het bereiden, gezien hij in de Sint-Katelijnestraat, enkele huizen verder dan de slagerij, een restaurant heeft geopend.

In Elsene heeft slagerij Roland naam gemaakt. Als je dezelfde kalfsworst wil eten als onze koning en koningin, dan kan je terecht bij slagerij Saint-Hubert in Laken. Deze zaak is sinds kort hofleverancier. 

Wat goed is, is duur! Dit adagium is meer dan waar bij de slagerij van Rob omdat deze luxe supermarkt niet alleen gerijpt vlees maar ook het bekende Wagyu- en het Kobé-rundsvlees verkoopt. Dit Japanse vlees is gevoederd met rijststro en bier. Het resultaat smelt in de mond en heeft een noten- en botersmaak. De rolls van het vlees kost meer dan 120 euro per kilogram.

Smakelijk!

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]