Chocolade cursussen Waar kunt u chocoladecursussen volgen in Brussel?

Uitgaan & Vrije tijd
Geschreven door Brusselslife Rédaction - 08 feb. 2022, 00:00 (Bijwerken: 08 feb. 2022, 15:47)
Waar kunt u chocoladecursussen volgen in Brussel?
We gaan het hebben over typisch Belgische voeding, chocolade, een nationaal symbool dat we met kwaliteit produceren, en dat gemaakt wordt in ateliers die in ons land zeer talrijk zijn, gezien onze belangstelling ervoor.

Typisch Belgisch eten, chocolade vanwege onze passie ervoor.

Wij zullen u daarom uitleggen hoe het wordt gemaakt en u enkele plaatsen in Brussel geven waar u van deze leuke en originele ervaring kunt genieten.

 


Geschiedenis van de Belgische chocolade


België en chocolade hebben een lange geschiedenis: de eerste sporen van cacao in België gaan terug tot 1635 in Gent. In 1857 werd de eerste chocoladefabriek in België opgericht onder impuls van Jean Neuhaus, die op het idee kwam zijn geneesmiddelen in chocolade te verpakken om de bittere smaak te verbergen. Als u een beter idee wilt hebben van de impact van chocolade op onze cultuur: in 2015 waren er in België 550 chocolademakers voor 2000 winkels (dat wil zeggen één winkel voor elke 5500 inwoners). U moet ook weten dat de Belgen gemiddeld 8 kilo chocolade per persoon per jaar consumeren, wat ons een van de landen maakt met de meeste chocoladeconsumptie ter wereld. Tenslotte produceert België 650.000 ton chocolade per jaar, waarvan het grootste deel wordt geëxporteerd. Belgische chocolade wordt dan ook door vele specialisten erkend als de beste chocolade ter wereld. Wat de invloed ervan betreft, zijn de volgende creaties 100 procent Belgisch: de praline, de mendiant en de gayette.

 

Chocolade workshops

Er zijn verschillende ateliers in Brussel, en die bieden cursussen aan zodat u zelf chocolade kunt leren maken.


"Atlelier Chocolat"


Allereerst biedt het chocoladeatelier in de buurt van de Kunstberg workshops van 2.30 uur met vegetarische (geen ei) en glutenvrije producten, zodat iedereen kan proeven en geen last heeft van allergieën. De workshops zijn uiteraard in het Frans, en er is ook de mogelijkheid om veganistische en lactosevrije chocolade te koken. Er is dus voor elk wat wils. Ten slotte krijgt u de gelegenheid om meer dan 35 verschillende pralines te maken, verdeeld in twee soorten producten: pralines en mendiants. Dit alles voor slechts 38 euro per volwassene, 32 euro voor jongeren van 12 tot 16 jaar en 34 euro voor studenten met een kaart.

 


"De Belgische Chocolade Makers"


Een ander interessant adres, Rue Lebeau 11 in de gemeente Brussel, is The Belgian Chocolate Makers, de grootste chocoladewinkel in de hoofdstad. Uw bezoek begint met een proeverij van warme chocolade, gevolgd door een boeiende presentatie over Belgische chocolade en zijn geheimen, en vervolgens over de praktische kant van het chocolade maken. Deze rondleiding duurt 1 uur en kost 35 euro per persoon.

 

 

"Laurent Gerbaud" 


Laurent Gerbaud geeft u ook les in het maken van chocolade, meer bepaald mendiants, daarna proeft u twaalf verschillende pralines om u in te wijden in de cacaovariëteiten van het merk Laurent Gerbaud.Groot voordeel u betaalt slechts 15 euro voor uw kind, terwijl de prijs per volwassene 35 euro bedraagt. Deze chocolademaker is gevestigd in de Ravensteinstraat 2D in Brussel.

 


"Cokoa - La Pâtisserie Florale"


Als u verschillende gangen met verschillende thema's wilt volgen, moet u naar Cokoa - La Pâtisserie Florale gaan. Dit atelier, gelegen aan de Chaussée de Boondael in Elsene, zet cursussen op om u zo compleet mogelijk te maken in het maken van chocolade. Er is bijvoorbeeld een cursus bitterkoekjes maken, een andere over glazuurtechnieken, of taarten maken.

 


"Concept chocolade"


Concept chocolade is ook een workshop waar je chocolade kunt maken. Er zijn twee chocoladeworkshops, waarvan de eerste u laat kennismaken met de geschiedenis van de cacao, u uitnodigt om uw eigen chocoladereep of bedel te maken en een vraag- en antwoordsessie houdt. De tweede combineert chocolade en bier, wat wil je nog meer Belgisch? De prijzen van de cursussen worden vastgesteld naar gelang van het aantal personen dat komt, dus u moet in een groep zijn. U vindt Concept Chocolat in de Rue des Chardons in Schaarbeek. 

 

 

Aarzel niet om de websites van deze workshops te bezoeken voor meer informatie. 

 

U moet nu een keuze maken tussen al deze aantrekkelijke merken. Wij wensen u een uitstekende proeverij en een leuke les wanneer u naar een workshop gaat om uw eigen chocolade te maken. 

 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]