Waar logeren bij een verblijf in Brussel

Wonen & Huisvesten
Geschreven door Olivia Regout - 07 jun. 2011, 00:00 (Bijwerken: 14 mei 2020, 18:09)
Waar logeren bij een verblijf in Brussel
U droomde er al langer van, en vandaag is het zover. De datum is vastgelegd voor een citytrip in Brussel. Alleen nog een logeerplaats regelen.

Van camping tot hotel, via couchsurfing, BrusselsLife ging op zoek naar warme nestjes aan lage prijzen.

 

Brussel, die schone. Hoofdstad van Europa en van de friet! Eindelijk kunt u het manneke ontdekken dat 624 liter per dag plast, het atomium van 102 meter hoog verkennen, verfrissende biertjes proeven, door de knieën gaan voor krokante chocolade... Het wordt een magisch weekend! We hebben enkele adressen opgezocht waar u aan een klein prijsje kunt logeren na een dag vol bezoeken!

Kamperen in Brussel

Als liefhebber van het leven in openlucht reist u nooit zonder uw tent en campingkacheltje. Zelfs in de stad verkiest u een nachtje in een slaapzak boven wegdromen onder een dekbed. De gemeente Elsene denkt aan u! De « Ciel Ouvert Camping» in de tuinen van « La Viale Europe » is open van 1 juli tot en met 31 augustus. Een klein groen hoekje, verborgen in het centrum van de hoofdstad. De camping is comfortabel en goed uitgerust. Enkel tenten zijn toegelaten (6 euro per nacht). Bent u op stap met een motorhome of een campingcar? Geen paniek! U kunt een privéparking reserveren voor 12 euro per dag. In de periferie van Brussel kunt u terecht op de camping van Wezembeek-Oppem of Druivenland in Overijse.

Jeugdherbergen

Reist u rond met de rugzak? Is een jeugdherberg voor u een must? Geen probleem! In het centrum van Brussel, vlak bij de Grote Markt liggen Youth Hostel Jacques Brel en Auberge Bruegel. Auberge de Jeunesse des 3 Fontaines is wat excentrieker. De jeugdherberg is gelegen in het park van het sportcentrum van het Zoniënwoud, op 15 minuten van de dichtstbijzijnde metro. U kunt er wandelen rond de vijvers of tennissen weg van de stadsdrukte!

Couchsurfing

Couchsurfing is goedkoper dan een jeugdherberg, want het is gratis! Het principe van couchsurfing bestaat erin dat u logeert bij de bewoner. Het volstaat in te schrijven op de website van de couchsurfers en een Brusselaar te vinden die tijdens uw verblijf in Brussel in zijn woning een plaatsje kan geven.

HomeExchange of TrocMaison

Woont u in een mooie groene omgeving in de Ardennen en droomt u ervan een weekend in de hoofdstad door te brengen? Test het uitwisselen van huizen! Het principe? U biedt uw woning aan aan een Brusselse familie die graag enkele dagen in het groen wil wonen. Tijdens dezelfde periode kunt u in hun woning in Brussel verblijven. Het is een win-win en gratis formule. Alles wordt geregeld via een online platform. De website TrocMaison bevat meer dan 40.000 uitwisselingsvoorstellen in 153 landen.

Verhuur van appartementen voor korte termijn

Meestal moet u voor een verblijf in een gastenkamer of op hotel het grootste deel van uw vakantiebudget uittrekken. Als u in groep reist kan het interessant zijn ter plekke een appartement te huren. Voor een week of voor een weekend, de prijs is meestal voordelig want het volstaat de totaalprijs te delen door het aantal personen. Er zijn verschillende websites waar u terecht kunt om een appartement te huren, namelijk die van het platform Airbnb. Met een keuken in het appartement kunt u ook heel wat uitsparen door zelf enkele maaltijden te bereiden.

Een blindelings gekozen hotel

Een extra ideetje voor wie avontuurlijk is: reserveer blindelings een nacht in een hotel. Op de website Hotwire betaalt u een hotelnacht aan verlaagde prijs. Bij uw boeken kent u enkel de wijk waar u de nacht zult doorbrengen en het aantal sterren van het hotel. Korte tijd voor uw vertrek wordt het geheim van de verblijfplaats ontsluierd. U kunt terechtkomen in een luxehotel zoals Sheraton, Le Châtelain Hotel, Royal Windsor, Stanhope Hotel, Thon Hotel... Olivia Regout

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2023 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]