Waar sushi eten in Brussel?

Geschreven door Olivia Regout - 05 sep. 2012, 00:00 (Bijwerken: 17 jan. 2020, 16:13)
Waar sushi eten in Brussel?
Een goeie geut sojasaus, een mespunt wasabi, meng alles en laat uw smaakpapillen exploderen van genot! Ah ja, vanavond gaan we sushi eten! De adepten van het frietkot zijn niet meer in de mode. In Brussel zetten de sushibars de trend.

Als voorgerecht of als hoofdgerecht, om ter plaatsen te eten of om mee te nemen, onmogelijk om niet te vallen voor een heerlijk assortiment nigiri, maki en sashimi. Er zijn er voor alle smaken. De sushi hebben onze hoofdstad verorverd. In Brussel is het mogelijk de Japanse traditie alle eer aan te doen op alle hoeken van de straten.

BrusselsLife Deed een marktstudie en stelt u enkele adresjes voor die u zeker niet mag missen.

Sushi op restaurant

Zin om sushi te eten met vrienden? Een overzicht van de restaurants die u zeker niet mag missen...

In Elsene raden we u twee restaurants aan die zijn goedgekeurd door de Japanse gemeenschap in Brussel. Yamayu Santatsu is een echte sushi- en sashimispecialist. Zelfs de kenners zeggen het. Men gaat naar deze zaak voor de kwaliteit van het eten want de service en het onthaal laten wat te wensen over. Bij Kamo, vlak bij het kerkhof van Elsene, zijn de sushi uitstekend en verschillend van wat u elders vindt. Het restaurant heeft 's middags een speciale lunchkaart. Kamo wordt geprezen door de liefhebbers van de Japanse keuken. Reserveren is meer dan gewenst!

Makisu, Baillistraat, biedt enkel maki. U kunt er uw eigen maki bereiden. Om ter plekke te eten, om mee te nemen of om te laten leveren, wie verslaafd is aan sushi vaart er wel bij.

In het centrum van Brussel zijn er Japanse restaurants in overvloed. Kabuki moet u eerder uitproberen voor het spektakel van de koks in de zaak dan voor de kwaliteit van het eten. Als u plaatsneemt aan de bar, komen de sushi voorbij op een elektrisch treintje. Een origineel concept voor sushi die geen hoge toppen scheren.

Voor de grotere budgetten is Samouraï aan het Muntplein gekend voor zijn heerlijke sushi en Japanse gerechten. Uw smaakpapillen zullen heel blij zijn, uw geldbeugel heel wat minder.

Heel wat betaalbaarder is Sakura, in de Sint-Gorikshallen. Het restaurant biedt lekkere sushi aan aanvaardbare prijzen.

Sushi om mee te nemen of om te laten leveren

Een adres in Schaarbeek dat u zeker moet bezoeken : Atelier du Sushi, op een steenworp van Daillyplein. De meningen over deze zaak zijn unaniem! De producten zijn heerlijk en de prijzen betaalbaar. Het restaurant levert niet aan huis en er zijn niet veel zitplaatsen. Kies voor de 'meeneem'-formule.

Het meest gekend is Brussel is de keten Sushi shop die niet alledaagse sushi te bieden heeft: verse kaas, bieslook, gedroogde tomaten, aubergine, tabouleh... De combinatie van smaken is vaak verrassend. U kunt uw bestelling gemakkelijk online doorgeven. Voor levering moet u vaak geduld oefenen...

In de categorie ter plaatse eten, laten leveren of om mee te nemen, zijn er nog de restaurant Sushi World.

 

 

Olivia Regout 

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]