Wat te doen dit weekend in Brussel?

Geschreven door Kaya Josse - 26 apr. 2018, 13:58 (Bijwerken: 12 jan. 2022, 04:55)
Wat te doen dit weekend in Brussel?
Van 26 tot 29 april begeleidt Brusselslife je door de feestelijke activiteiten van de hoofdstad.

Het is bijna het weekend! Ontdek de coole uitstapjes en activiteiten in Brussel die we deze week voor jou hebben geselecteerd.
 

Een kleine uitgang op donderdagavond?
 
Ga donderdag naar de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen om deel te nemen aan de eerste nacht "open deuren". De winkels blijven open tot 22:30 uur. Het is ook een gelegenheid om getuige te zijn van de lancering van de nieuwe LightShow op LostFrequencies. Vervolgens wordt de show elke avond in het weekend uitgezonden.
 

Als je meer kunst en lezen bent, biedt Eatmypaper, een show van zelfpublicatie en micro-editie, creatieve workshops en een reflectie op onafhankelijk publiceren, verhuisd naar Brussel voor 3 dagen en organiseert een klein feest op donderdag vanaf 18.30 uur. Je zult in staat zijn om verschillende publicaties, fanzines, foto's, strips, tekeningen en vele andere dingen te ontdekken, allemaal met een goed biertje!
 

Eindig de week in stijl!
 

Deze vrijdag kondigt de terugkeer aan van de nazorg "Belgische jeugd", die zal plaatsvinden in een nieuwe plaats genaamd Het klooster, gelegen in Elsene. Vanaf 18.00 uur verwelkomt het klooster u in zijn grote, majestueuze kamers, met een gebarsten vloer, met een open binnenplaats en antieke decoratie!
 

Aanstaande vrijdag zijn Stockel Aperos terug op Place Dumon en vieren ze hun 10-jarig jubileum. Voor deze speciale gelegenheid kun je je week dansen en tot rust komen terwijl je luistert naar de geluiden van Miss Luna, terwijl je geniet van een goede cocktail!
 

Als je vrijdag een passie hebt voor bloemen, krijg je de kans om deel te nemen aan een workshop en je eigen boeket samen te stellen, op advies van een getalenteerde stylist en expert van Bloomon, een bloemenbezorgservice.
 

Een druk weekend in perspectief!

De wereld van wetenschap en technologie fascineert je? Tot ziens op het I Love Science Festival dat plaatsvindt van vrijdag tot zondag Tour & Taxis. Er zijn activiteiten gepland voor volwassenen en kinderen! Ervaringen, laboratoria, evenementen, conferenties, workshops, tentoonstellingen, ... de wetenschappen zullen geen geheimen voor je hebben!
 

Hou je van korte films? De Nuit du Court 2018 vindt plaats op zaterdag 28 april om 21.00 uur, als onderdeel van het Brussels Short Film Festival! Die nacht zullen night-owl-bioscoopbezoekers short-starred-filmvertoningen bijwonen, een filmpresentatie, een "gevecht" waarbij buitenlandse festivalprogrammeurs zullen strijden en ten slotte op het "Very Short" -festival met films van minder dan 3 minuten.
 

Dit weekend vindt Brocante 58 ook plaats aan de voet van het Atomium. Als onderdeel van de 60e verjaardag van de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958, zullen meer dan 120 verzamelkraampjes verschillende objecten, memorabilia en vintage stukken uit de jaren 60 tonen. Animaties zijn ook gepland voor kinderen. La Brocante 58 is de ideale plek om met uw gezin te wandelen.
 

Mis niet de 25ste editie van het Les Nuits Botanique 2018 festival, dat begon op woensdag 25 april en eindigt op zondag 6 mei. Veel artiesten uit de Belgische, Franse en internationale scène zullen optreden: Mélissa Laveaux, Angèle, Atome of Sonnfjord, waar we recent nog over spraken.
 

1 mei festiviteiten

Voor Labor Day vinden verschillende evenementen en activiteiten plaats op het Rouppeplein. Georganiseerd door de FGTB van Brussel en vele partners, start het festival van 1 mei om 14.45 uur met een fanfare en wordt gevolgd door concerten (feestelijke rock, verloofd rap, Kaapverdisch ritme, ...) vanaf 15.30 uur. Militante stands en kinderdorpen zullen ook worden geïnstalleerd.

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2024 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]