Wood Wide Web: het eerste virtuele stadsbos in Brussel

Geschreven door Donatienne de Vleeschauwer - 13 feb. 2018, 00:00 (Bijwerken: 04 jun. 2020, 09:42)
Wood Wide Web: het eerste virtuele stadsbos in Brussel
Vanaf 15 februari lanceert Brussels Urbanism and Heritage Wood Wide Web!

Wood Wide Web?

Wood Wide Web is een hulpmiddel voor popularisering en bewustwording van het levende erfgoed van Brussel. Deze tool zal een echt en virtueel stedelijk bos in onze hoofdstad laten groeien.


Dit initiatief is bedacht door Threetwoshoot vzw met de hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en minister-president Rudi Vervoort. Wood Wide Web is bedoeld voor het grote publiek om het levende erfgoed van Brussel te promoten via interactieve platforms en activiteiten in het veld.


Brussel staat vol met bomen, bloemen, planten die maar weinig Brusselaars kennen en dit initiatief is er om mensen de natuurlijke omgeving te laten ontdekken die hen omringt.


"Het doel van deze ervaring is om mensen in Brussel te inspireren om de bomen in de stad te waarderen, hen uit te nodigen om voor hen te zorgen en, wie weet, misschien zelfs om ze duurzaam te planten. Een prachtig participatief project en burger die zijn plaats vindt in 2018, het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. "Zegt Rudi Vervoort.


Het virtuele platform wordt vanaf 15 februari online gezet en het zal bestaan ​​uit een interactieve en evoluerende atlas die het mogelijk maakt om bomen te geolokaliseren en verschillende inhoud te koppelen: teksten, illustraties, foto's, audio, video, VR. .


Elke maand zal een verscheidenheid aan emblematische bomen op het platform worden gehonoreerd, dit zal dit virtuele bos laten groeien wanneer en wanneer. Wood Wide Web zal wetenschappers, natuurgidsen, kunstenaars, collectieven, verenigingen, instellingen, culturele actoren, collectieven en burgers rond geoctrooieerde bomen samenbrengen.


Het Wood Wide Web-project zal tot het najaar specifiek zijn voor de stad Brussel en zodra dit nieuwe seizoen aanbreekt, zal het initiatief verder reiken dan Brussel. Brusselaars worden uitgenodigd om dit bos op twee manieren te laten groeien:


• op het web met hun eigen bijdragen: voeg hun favoriete bomen toe aan de Atlas, verrijk het platform met hun media, stel activiteiten voor, animaties of boomcursussen.

• in het veld: het publiek zal worden uitgenodigd om bomen te adopteren, te verzorgen en te planten.


De acteurs van het Wood Wide Web-project zullen er zijn om de deelnemers aan dit zeer mooie initiatief te helpen en te ondersteunen. Het is belangrijk om de natuur om ons heen te begrijpen en te weten. Wood Wide Web is een groot project om de jongere de natuur in de stad te leren en het is een ervaring die dynamisch en voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Bron: Wood Wide Web Press Release

Vond je dit artikel leuk?

Deel het

Volgend artikel laden...

Rapport

Elke week, nieuwe inhoud in uw mailbox

Newsletter

Découvrez plus de 12 000 adresses et événements

Profitez de toutes les sections de BrusselsLife.be et découvrez plus de 12 000 adresses et un grand choix d'événements, d'informations et de conseils et astuces de notre écriture.

Brusselslife.be
Avenue Louise, 500 -1050 Ixelles, Brussels,
02/538.51.49.
TVA 0472.281.221

Copyright 2022 © Brusselslife.be Tous droits réservés. Le contenu et les images utilisés sur ce site sont protégés par le droit d'auteur. la propriétaires respectifs.

www.brusselsLife.be/[email protected]