TOP
Aux Merveilleux de Fred

Aux Merveilleux de Fred Welkom in het paradijs van de zoetheid !

Website contact  Send message
Aux Merveilleux de Fred Hoe kunnen zulke kleine dingetjes on zo gek maken? Een visueel en olfactief spektakel wacht u op … Alimentation

Les Merveilleux de Fred, een heel verhaal

Van oorsprong is de Merveilleux een traditionele patisserie uit het noorden van Frankrijk en Vlaanderen. Het is in 1982 dat Frederic Vaucamp zich interesseert in deze patisserie en er zijn handtekening van maakt. De eerste winkel opent haar deuren in het noorden van Frankrijk in Hazebrouck, en dan in Rijsel, en dat is het begin van een mooi verhaal voor deze zoete patisserie. Sindsdien openen de prachtige winkels van Aux Merveilleux de Fred hun deuren van stad tot stad. Aux Merveilleux de Fred is natuurlijk ook in Brussel, en verwelkomt u ook in een tweede adress in de Dansaertstraat.

Merveilleux zijn een ambachtelijke know-how die de wereld fascineert. Alle winkels maken het mogelijk om de bakkers de delicatessen voor uw ogen te zien maken.

 

Een geheim recept

Het recept van deze heerlijke hap is een lichte meringue gehuld in slagroom en bedekt met chocolade schijfjes of koekjes… u zult het gevoel hebben dat u een wolkje eet.

De zwarte chocolade Merveilleux is de grote klassieker, maar u kunt ook andere smaken ontdekken: de “Incroyable” met witte chocola en speculoos, de “Impensable” met koffie, de “Excentrique” met kersen, de “Magnifique” met praliné en de “Sans-Culotte” met karamel.

De Merveilleux komen in meerde maten: mini, individueel of taart formaat om te delen. Un kunt ook uw eigen mandje maken, met een prachtige presentatie, perfect voor het dessert of op de koffie.

Bij les Merveilleux de Fred kunt u ook een andere Vlaamse specialiteit proberen, namelijk de heerlijk kramieken, met chocola, rozijnen of suiker. U gaat smullen, dat staat vast!