TOP
Website contact  Send message
Foodmet, dat is een origineel concept, uniek in zijn soort in België. Duurzame voeding ligt aan de basis van dit project dat als doel heeft de site van het slachthuis in Anderlecht nieuw leven in te blazen. Een plek waar een markthal, een stedelijke boerderij en een restaurant harmonieus samengaan. Een plek die draait om een kort voedselcircuit.

Markthal Foodmet

Foodmet, dat is een ruimte van 15.000 m², met een overdekte markt. De verkopers beschikken over kraampjes die ze met een rolluik kunnen afsluiten, over een leveringszone en een stockeerruimte in gekoelde zones. De vijftigtal stands bieden een variëteit aan producten aan: Belgisch en exotisch, kazen, fruit en groenten, kruiden, vis, gevogelte, brood... Trouw aan de oorspronkelijke roeping van deze plek, geeft Foodmet een ereplaats aan het lees. Er zijn 17 beenhouwers, elk met hun eigen specialiteiten (Roemeense charcuterie, hallalvlees, pensen, varkensvlees...).

Stadslandbouw

In 2016 wordt het plat dak van Foodmet, een oppervlakte van bijna 4.000m², omgebouwd tot aquaponie stadsboerderij. Het model is een combinatie van het kweken van vis en het bovengronds telen van groenten, fruit, micro-zaden en jonge planten. Het project voorziet tevens een restaurant met terras op het dak. Van het veld recht op het bord, versheid gegarandeerd voor alle producten... dat is Foodmet!