TOP

Kai Yuan

Rue Jourdan, 15
1060 Saint-Gilles

Kai Yuan

Al bijna 30 jaar verwelkomt Kai Yuan je in het wandelgedeelte van de Jourdanstraat, vlak bij het Louisaplein. Dit Chinees restaurant verleidt trouwe klanten en toeristen met kwaliteit, service en de uitstekende verhouding prijs-kwaliteit.

Kai Yuan, een familiale en rijkelijke keuken

Eén ding is zeker bij Kai Yuan: je stapt hier best met honger binnen! Die familiale Chinees restaurant dat open is sinds 1986, is heel genereus: eerst en vooral op het vlak van service, steeds vriendelijk en met de glimlach, maar ook op het bord. Zelfs de grootste eters komen hier aan hun trekken! Gestoomde voorgerechten, dimsum, gelakte eend (specialiteit van het huis), kip zoetzuur, gebakken noedels: de traditionele gerechten uit de echte Chinese keuken staan hier op de kaart. Om ze te vergezellen is niets beter dan een traditioneel Chinees biertje: de Tsingtao. Kai Yuan is gevestigd in de buurt van heel wat kantoren in de Louisawijk en trekt 's middags werknemers aan dankzij de lunch aan 13,5 € met voorgerecht of soep, hoofdgerecht (keuze uit drie suggesties van de dag), nagerecht en koffie.

Kai Yuan, typisch interieur binnen en zonnig buiten

Kai Yuan heeft gekozen voor een inrichting naar het beeld van de keuken: traditioneel Chinees. Mooie Chinese schilderijen versieren de muren van het restaurant. In de zaal is er plaats voor tot vijftig gasten en op het terras voor de helft. De tafels buiten baden 's middags in de zon het zit er overvol zodra het mooi weer is. Kai Yuan, dat is een goed plan als je trek hebt in een kwaliteitsvolle Chinese keuken aan een aanvaardbare prijs voor zo'n overvolle borden. Op de meeneemgerechten krijg je een korting van 10%.