TOP
La Chaloupe d'Or

La Chaloupe d'Or Chaloupe d'Or (La)

Website contact  Send message
Het restaurant La Chaloupe d'Or op de Brusselse Grote Markt verwelkomt u in een gezellige sfeer. Het is een plaats die u niet gemakkelijk zult verlaten!

Een uniek uitzicht, non-stop Belgische brasseriekeuken, een aangenaam terras, een privéruimte... wat wilt u nog meer?

Een stukje geschiedenis

Vroeger was dit gebouw het huis van de kleermakers. Na het bombardement van 1695 door de Maarschalk van Villeroy op bevel van Louis XIV en de brand die daarop volgde, lieten de kleermakers het gebouw heropbouwen door Guillaume de Bruyn. Sindsdien bewondert Sint Bonifacius wat Jean Cocteau «het mooiste theater ter wereld» noemde...

Een uitzonderlijk kader

Het onevenaarbare uitzicht op de Grote Markt kan u misschien van uw bord doen wegkijken, maar niet voor lang! U kunt hier alle dagen van de week terecht voor een kwalitatieve Belgische keuken. Ook op zondag. Het terras van La Chaloupe d'Or is ideaal gelegen tegenover het stadhuis en is ook 7 dagen op 7 dagen open. Geniet er van de eerste zonnestralen van de zomer.

Maar dat niet alleen!

La Chaloupe d'Or beschikt ook over een privéruimte en een banketzaal voor uw recepties! De capaciteit van 300 couverts is geschikt voor grote banketten. Binnen of op het terras, u geniet hier van een moment dat u lang zal bijblijven. Smakelijk!