TOP
MEM - Musée de l'Erotisme et de la Mythologie

MEM - Musée de l'Erotisme et de la Mythologie

Een collectie gewijd aan de erotische kunst van de Oudheid tot vandaag

Website contact  Send message
Ontdek het fantastische verhaal van erotische kunst van de oudheid tot vandaag.

De MEM (Museum van Erotiek en Mythologie) biedt een prachtig overzicht van de evolutie van erotische kunst, van de Oudheid tot vandaag. De eigenaar en oprichter, Guy Martens, is een echte bezeten van kunst en mythologie, en dat al vanaf zijn jongste jaren. In 2012 besluit hij zijn passie met duizenden bezoekers te delen, in het hartje van de Zwavel wijk in Brussel. Zijn doel toen hij dit museum oprichten was om het publiek te laten ontdekken dat seksualiteit op een artistiek niveau al sinds het begin van de mensheid afgebeeld werd, en dat in verschillende beschavingen.

 

Een unieke en authentieke collectie

Guy Martens verzameld al sinds kinds af aan voorwerpen en schilderijen van erotische en mythologische  kunst. Hij is vooral aangetrokken door voorwerpen van ivoor. Later zal hij zich uitbreiden en begint hij schilderijen, beeldhouwwerken, antieke Grieks-romeinse voorwerpen, Japanse stempels, Belgische kunst en andere rariteiten te verzamelen. Al snel neemt zijn collectie toe en vindt haar plaats onder de mooiste van Europa.

 

Een project over delen en overdragen

In 2012, als zijn appartement vol staat met unieke en zeldzame werken wil Guy Martens een huis vinden om zijn museum te openen en al de kunstwerken die hij  zijn leven lang heeft verzameld te laten ontdekken aan het publiek. Na bijna 7 jaar te hebben bestaan trekt het museum steeds meer bezoekers die van alle kanten van de wereld komen.

 

De Zwavel, een bijzondere plek vol geschiedenis en cultuur

De Zwavel wijk, die dagelijks bezocht word door toeristen en kunst liefhebbers, is gekenmerkt door haar historische, culturele en artistieke kant. Het is dus op organische wijze dat de MEM zich daar als heeft open gebloeid. Jong en oud kunnen het museum bezoeken tussen het winkelen door.