TOP

Théâtre de Poche Théâtre de Poche

Website contact  Send message
Het Théâtre de Poche in Brussel is in het midden van het Ter Kamerenbos gelegen. Het heeft al vanaf de eerste dag de tijd genomen om tegen de schenen van het klassieke repertorium te schoppen, om nieuwe vormen aan te boren, om zijn eigen, hoofdzakelijk jonge, publiek te vernieuwen.

Het Théâtre de Poche in Brussel wil de bezoekers laten twijfelen, emotioneren en meestal laten lachen! De keuze van de vertoningen blijft trouw aan de overtuiging van het Théâtre de Poche: het theater is een politieke en sociale noodzaak! Als initiator van talloze projecten, is Poche de bedenker van dit formidabele idee om cultuur voor iedereen toegankelijk te maken, dus ook voor de minder begoeden!

Het Théâtre de Poche, een scene van een ander soort!

U kent zonder twijfel het feministische succes van stukken zoals "De Vaginamonologen" et "De Gesluierde monologen". Ook deze stukken werden (in het Frans) in het Théâtre de Poche gespeeld! Deze voorloper op verschillende vlakken heeft ook het project ondersteund om Allah n'est pas obligé van Ahmadou Kourouma (Prix Renaudot en Prix Goncourt des lycéens)te laten spelen in R.D.C, waar talloze kinderen naar het leger gaan ... Poche neemt een standpunt in ten opzicht van de verschillende discriminaties in onze wereld door partner te zijn van de Liga voor Mensenrechten en van Amnesty International. Het Théâtre de Poche neemt ook deel aan campagnes tegen onverdraagzaamheid, sociaaleconomische uitsluiting, homofobie op school... Poche, theater van de stad, plaatst zich ook op de voorgrond dankzij de acteurs, regisseurs en talentvolle spelers! Een wereldscene die de dingen wil doen bewegen en veranderingen teweeg wil brengen ... Want in het Théâtre de Poche gelooft men nog steeds dat spelen lachen is met het lot, en zich verzetten is tegen de domheid, het willekeurige en de onkunde.